Kennisbank

Speciaal deze zomer: maak in één dag jouw Public Affairs plan!


Een nieuw kabinet betekent nieuwe perspectieven, kansen en bedreigingen. Wil jij deze zomer benutten om jouw Public Affairs plan te schrijven of aan te passen? Wij helpen je. In één dag stellen we tijdens intensieve sessies de juiste vragen en werken we samen met jou de eerste aanzet van het plan uit. Begin september als het regeerprogramma verschijnt, ben je er klaar voor. Hierbij staat maatwerk en flexibiliteit voorop: we plannen de dag in naar jouw wensen en helpen je met 1-op-1 begeleiding.

Dagprogramma

 • De koffie staat klaar om 09.00 uur
  We pakken een kop koffie  en onze  notitieblokken.  Als het kan in onze tuin. We verkennen wat je wilt bereiken, waar kansen en idealen liggen en vooral ook  bewaken we dat het concreet blijft. Binnen een uur weten we genoeg en hebben het kompas van de dag samen bepaald.
 • Deep-dive
  In een interactieve sessie van twee uur werken we samen om tot de kern te komen. We combineren onze expertise met jouw inzichten om concrete, haalbare doelen te benoemen. Hierbij houden we rekening met de dynamiek van het huidige maatschappelijke en politieke landschap. We onderzoeken waar de knelpunten liggen, wat jullie zelf kunnen bijdragen aan de oplossing en hoe we effectief kunnen inspelen op actuele lopende discussies.
 • Tijd voor de innerlijke mens: lunch in de tuin.
 • Reflectieve wandeling in het Haagse Bos
  We nemen je mee voor een wandeling in het Haagse Bos aan de overkant van ons pand.  We kijken terug op de ochtend en benoemen met elkaar wat echt de eyeopeners zijn, waar verdieping nodig is, wat je bij nader inzien toch niet wilt meenemen
 • Plan van aanpak
  In de middag bepalen we samen de strategie. Een flipover, een aantal kleuren stiften en met de benen op tafel. We leggen je concrete vragen voor om invulling  te geven aan een strategie. Hierbij hebben we aandacht voor jouw rollen en verantwoordelijkheden. Maar ook kijken we naar wie we willen en kunnen betrekken bij onze lobby. We maken daarmee een aanzet voor jouw stakeholdersmanagement.
 • Waar begin je?
  Plannen zijn leuk, maar acties zijn fijner. Daarom maken we samen met jou aan het einde van de dag een eerste planning. Daarbij kijken we vooruit maar verkennen we ook de basisinfrastructuur die je nodig hebt om het plan uit te werken. Om 17.00 uur ronden we deze intensieve dag af.  Je hebt de basis van een Public Affairs Plan gereed.

Maar we laten je niet los. Als nazorg bieden we je de mogelijkheid om in het najaar nog twee keer een online coachingsuur te hebben, waarbij we vanuit actualiteit en nadere inzichten je vragen beantwoorden.

Ons team

Wil je aan de slag? Wij staan voor je klaar!  Je hebt verschillende sparringpartners tot je beschikking met verschillende ervaringen, kennis en kunde.  We verkennen wie bij jou past op welk moment. Om dit helder te krijgen, bevragen we je online voorafgaand aan deze dag.

Kosten

Dit totale traject (voorgesprek, dagprogramma en 2x online coachingsuur) dat start in de zomer start (augustus) bieden we aan voor €1600,- excl. BTW.  De locatie is bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag.

Interesse? Neem contact met ons op via het contactformulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!