Public affairs trainingen

Bij de Public Affairs Academie hebben we een vaste selectie van terugkerende trainingen. Vanuit een theoretische basis, maar uiteindelijk altijd gericht op het verbeteren van je dagelijkse werkzaamheden. Veelomvattend, diepgaand en praktisch.


Vierdaagse masterclass ‘Public Affairs & Lobby’

Op verschillende momenten in het jaar geven we de masterclass ‘Public Affairs & Lobby’.  In vier dagdelen gaan we aan de slag met de basis van lobby en public affairs, vanuit een theoretische basis, maar altijd gericht op de dagelijkse praktijk. Tijdens de masterclass sluiten we ook zoveel mogelijk aan bij de politieke actualiteit van dat moment, bijvoorbeeld in aanloop naar een verkiezing, begrotingsbehandeling of kabinetsformatie.

Masterclass ‘Public Affairs voor communicatieprofessionals’

In deze masterclass kijken we naar public affairs vanuit het perspectief van de communicatieprofessional. Zijn public affairs en strategische communicatie eigenlijk hetzelfde? Of kunnen ze elkaar versterken? Deze masterclass is speciaal bedoeld voor communicatieprofessionals die zich willen verdiepen in public affairs en politiek, omdat zij vanuit hun werk de raakvlakken zien en ervaren. Met de kennis opgedaan in deze masterclass kunnen ze nog beter werken aan een sterkere positionering van de organisatie.

Je vindt alle geplande masterclasses in onze agenda!

Training ‘Lobbyen op lokaal niveau’

De laatste jaren is er steeds meer op het bordje van de gemeente beland; de lokale lobby is daarmee belangrijker geworden. In deze training gaan we daarom in op hoe je die lobby zo effectief mogelijk kunt voeren. We beginnen bij de basis: hoe zit de gemeente in elkaar en op wie moet je letten? Daarna behandelen we de manieren waarop je invloed kunt uitoefenen, alvorens een gastspreker vertelt over zijn of haar ervaringen uit de praktijk van de ‘andere kant’ van de tafel.

Leergang Jongerenbelang in Beweging

We organiseren in samenwerking met FNO eenmaal per jaar de leergang ‘Jongerenbelang in beweging’. In deze leergang nemen we jongeren mee in de wereld van public affairs en geven we ze de tools en kennis in handen om hun belang in beweging te brengen. De jongeren, van 18 t/m 25 jaar, leren in een halfjaar hoe belangenbehartiging in elkaar steekt en hoe je impact kunt maken in de politiek. Kortom; samen stellen we jongeren in staat hun stem te laten horen!

Kijk in onze agenda voor de geplande trainingen!

Op zoek naar een incompanytraining op gebied van public affairs? Klik hier.