Online academie

Bij de Public Affairs Academie bieden we allerlei trainingen online aan. Zodat je thuis achter je eigen computer in een uur tijd kunt leren. In korte tijd doe je veel praktische kennis op! In onze agenda vind je een actueel overzicht van de eerstvolgende cursussen. Nadat de live bijeenkomst is geweest bieden we de cursus on demand aan; zo kan jij de training bekijken wanneer het jou uitkomt. Ook zijn de gebruikte documenten van de presentaties verkrijgbaar, neem hiervoor contact met ons op. Hieronder vind je ons online aanbod.

Bekijk hier het volledige aanbod


Implicaties val kabinet Rutte IV

Het kabinet is gevallen! Wat betekent dit voor jouw lobby?

Bij de Public Affairs Academie behandelen we tijdens een interactieve online workshop de gevolgen van het aftreden van het kabinet Rutte IV voor jouw lobby. Wat zijn de implicaties? Wat kun je op korte termijn doen?

Bekijk hier de Online Workshop


De internetconsultatie

Heeft reageren op een internetconsultatie zin of ben je dan al te laat? Het is een vraag die we regelmatig in de praktijk terug zien komen. Daarom deze online workshop over het belang van de internetconsultatie. Wat zijn de kansen? Wat is de mogelijke output? En wat zijn de wegingen om wel of niet zichtbaar deel te nemen?

In deze workshop verkennen we hoe je de internetconsultatie in het brede palet van beïnvloedingsmomenten kan zien. Tevens geven we je inzicht in welke soort reacties je kan geven. Hierbij gaan we in op het soort argumenten die gebruikt worden. Daarnaast verkennen hoe je voorafgaand de internetconsultatie de vraagstelling kan beïnvloeden en hoe je achteraf je reactie kan benutten in de verdere lobby.

Bekijk hier de Online Workshop


Komt een politicus op bezoek…

Wil jij laten zien wat de impact is van jouw organisatie?  Wil je zichtbaar maken wat de impact is van het beleid?  Wil je tonen hoe je partner kan zijn van beleidsmakers? Of gaat het gewoon om het delen van kennis?
Een werkbezoek kan hierbij helpen! Maar hoe organiseer je een werkbezoek? Tijdens deze interactieve workshop geven we je voorbeelden hoe een werkbezoek kan worden opgezet. Een goede voorbereiding is essentieel! Wie nodig je uit? Hoe pak je dat aan?  Hoe geef je vorm aan een werkbezoek?  Hoe stem je af? Kan je de pers betrekken?  Deze en andere vragen beantwoorden we met elkaar.

Bekijk hier de Online Workshop


Een nieuwe Eerste Kamer: wat nu?!

Hoe is de wisselwerking tussen de beide Kamers? Hoe benut je beide Kamers in je belangenbehartiging? En nog belangrijker: ontstaan er zo nieuwe kansen om jouw belang op de agenda te zetten? Hoe benader je Eerste Kamerleden? En aan welke informatie hebben zij behoefte?
Tijdens deze online workshop leer je wat de impact van de Eerste Kamer is op de politieke besluitvorming in de Tweede Kamer. Als speciale gast hebben we Eerste Kamerlid Joris Backer op bezoek. Wil jij weten wat de mogelijkheden van beïnvloeding zijn richting deze nieuwe Eerste Kamer?

Bekijk hier de Online Workshop


Hoe bereid je een Kamerdebat voor?

Volg jij de Kameragenda? Wil jij inbreng leveren? En pak je dat effectief aan?
Bekijk deze online workshop en je bent op de hoogte! Tijdens deze interactieve workshop leer je welke verschillende Kamerdebatten er zijn en hoe die in zijn werk gaan. Verder ervaar je de dynamiek van het politieke speelveld rondom het commissiedebat. We gaan in op de mogelijkheden van beïnvloeding en hoe je daarmee ook direct kan werken aan de opbouw van een goede relatie met de fracties in de Tweede Kamer. Benieuwd geworden?

Bekijk hier de Online Workshop