Inspiratie

Bij de Public Affairs Academie proberen we de wereld van public affairs, lobby en belangenbehartiging toegankelijker te maken voor een breder publiek. In dat kader geven we niet alleen trainingen en workshops, maar organiseren we regelmatig ook boeiende events voor een breder publiek.


Inspirerend, actueel en veelzijdig

De events die we bij de Public Affairs Academie organiseren raken en inspireren. Of het nu gaat om de rol van big data in public affairs, de opkomst van een nieuwe soort belangengroepen of het duiden van een verkiezingsuitslag: alles dat met de publieke zaak te maken heeft is voor ons van belang. We hanteren hier verschillende vormen voor: soms een boekbespreking, dan weer een themabijeenkomst of juist een lezing. Alles kan bij onze events.

Benieuwd welke events we nu op de agenda hebben staan? Bekijk onze agenda!

Diverse doelgroepen

Ons publiek is al even gevarieerd. Zo organiseren we events die puur gericht zijn op een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld wetenschappers, communicatieadviseurs. Jaarlijks zijn bovendien studenten uit heel Nederland te gast om te ervaren hoe het is om te werken bij een public affairs-kantoor. Kortom: allerlei gasten, die net als wij meer willen weten over de wereld van public affairs, komen af op onze events.

Uiteenlopende thema’s

De thema’s die centraal staan tijdens deze events zijn gevarieerd en veelzijdig. We bewegen mee met de actualiteit en gaan hierop in met een verrassend aanbod. Doordat de Public Affairs Academie haar wortels in de praktijk heeft – bij kennispartner Van Oort & Van Oort – zitten we dicht op nieuwe trends en ontwikkelingen in public affairs. Deze kennis delen we maar al te graag in onze events.

Nacht van de Lobbyist

Sinds november 2019 organiseren we de jaarlijkse Nacht van de Lobbyist. Tijdens dit event nodigen we public affairs professionals, communicatiespecialisten, beleidsmedewerkers, journalisten, studenten wetenschappers en andere belangstellenden uit op een inspirerende locatie, om het te hebben over een centraal onderwerp binnen het vak. Tijdens de avond zijn er deelsessies over uiteenlopende onderwerpen, en is er natuurlijk de gelegenheid om elkaar te leren kennen. Meer informatie over de Nacht van de Lobbyist vind je op de site!