Public affairs workshops

Onze workshops gaan over concrete vaardigheden. Of je nu beter wilt worden in het lezen van de Rijksbegroting, het opstellen van een stakeholdersanalyse of het lobbyen op provinciaal niveau: na het volgen van een workshop bij de Public Affairs Academie heb jij een extra tool in handen om je belang nóg nadrukkelijker op de kaart zetten!


Omgevingsanalyse

Vaak is het erg praktisch om voor je lobby of issue snel en eenvoudig een omgevings- en actoranalyse te kunnen maken. Dé analyse waarin je in een makkelijk overzicht de verbindingen legt tussen issues die voor jou belangrijk zijn, de relevante stakeholders en de juiste momenten van belangenbehartiging. In deze workshop geven we jou het instrument dat je hierbij kan helpen in handen. Aan de hand van enkele casussen leer je optimaal gebruik te maken van de omgevingsanalyse.

Stakeholdermanagement

Wanneer je het speelveld rond je issue eenmaal in beeld hebt, komt het in veel gevallen aan op stakeholdermanagement. Het herkennen, analyseren, informeren en betrekken van je stakeholders staat hierbij centraal. In deze uitgebreide workshop gaan we hiermee aan de slag. Met concrete tips en praktische modellen ter ondersteuning.

Benieuwd naar ons actuele aanbod? Bekijk onze agenda!

Wegwijs in de Rijksbegroting

In de aanloop naar Prinsjesdag organiseren we jaarlijks de workshop ‘Wegwijs in de Rijksbegroting’. Tijdens deze praktisch ingestelde workshop gaan we in op hoe de stukken in het koffertje van de minister van Financiën eruit zien, hoe je ze kunt lezen en vooral; waar je op moet letten. Met een financieel expert duiken we in de verschillende begrotingen en helpen we je de weg te vinden in alle cijfers. Na afloop van de workshop ontvang je bovendien onze publicatie ‘Wegwijs in de Rijksbegroting’, die je op Prinsjesdag zelf nog eens kunt raadplegen.

Voorjaarsnota

Met de Voorjaarsnota stelt het kabinet in het voorjaar de begroting bij voor het lopende jaar. Het voorjaar is voor de ministerraad ook het jaarlijkse hoofdbesluitvormingsmoment over de begroting. Hoe werkt dit? Wanneer staat wat te gebeuren? Hoe kun je het best begrijpen wat de Voorjaarsnota en de berichtgeving over de begroting voor jou betekent? Wat is de invloed van de Voorjaarsnota op de begroting van het daaropvolgende jaar? En hoe kun je dit moment aangrijpen om nóg beter op te komen voor jouw belang? Deze vragen komen aan bod in onze op maat gemaakte workshop over de Voorjaarsnota voor jouw organisatie.

Lobbyen in de Provinciale Staten

Duurzaamheid, mobiliteit en ruimtelijke ordening. Het zijn enkele voorbeelden van onderwerpen waar de Provinciale Staten veel over te zeggen hebben. Voor de belangenbehartiger met provinciale aspiraties biedt de Public Affairs Academie met regelmaat trainingen aan over de provinciale lobby, waarin we aan de slag gaan met de meest opvallende provinciale issues, feiten en trends. Uiteraard komt ook jouw issue aan de orde: hoe krijg je het op de provinciale agenda? Zet jouw belang op de provinciale kaart!

Neem een kijkje in onze agenda voor het actuele aanbod!
Op zoek naar een public affairs workshop op aanvraag? Klik hier.