Kennisbank

Nieuwe publicatie Public Affairs Academie breng jouw invloed in kaart

Met trots presenteren we vandaag onze nieuwste publicatie ‘Invloed in public affairs: wetenschap en praktijk samengebracht’. De afgelopen maanden heeft onderzoeksstagiaire Dauphine Sulzer onderzoek gedaan naar wat invloed in de context van public affairs nu écht inhoudt. Samen met Aron Woonink, programmacoördinator van de Public Affairs Academie, heeft zij haar bevindingen opgetekend in een digitale publicatie. Deze publicatie is vanaf vandaag te downloaden op onze website.

In de publicatie hebben we gekeken naar diverse aspecten van invloed, die we onder de loep hebben genomen vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines. Daarnaast hebben we een groot aantal lobbyisten, politici, directeuren van brancheverenigingen geïnterviewd om erachter te komen hoe zij tegen invloed en beïnvloeding aankijken. Hun praktijkervaringen hebben we geanalyseerd in het licht van de theorie.

Uit het onderzoek blijkt dat er enige overlap is tussen de wetenschap en de praktijk, en dat de ingrediënten van invloed sterk kunnen variëren. Wel komt het belang van het hebben van de juiste kennis naar voren als een belangrijke factor bij beïnvloeding. In de publicatie gaan we ook meer in op de dagelijkse praktijk van PA-professionals. Hoe herken je jouw invloed of die van je organisatie en hoe kun je deze vergroten? Aan de hand van de theorie, praktijkervaringen en een handig stappenplan geeft deze publicatie, naast de nodige kennis over het fenomeen, ook houvast en praktische tips om jouw invloed te herkennen en te vergroten.

De publicatie kost €7,50 en is te downloaden via onderstaand formulier. Voor overige vragen kun je ons bereiken per mail info@pa-academie.nl of bel ons op 070 324 27 65.