Kennisbank

Herziene digitale publicatie: Begroting Basics

Nieuw! De herziene versie van onze digitale publicatie ‘Begroting Basics: wat je moet weten om de rijksbegroting te begrijpen en te beïnvloeden’.

Hoe vind je in de berg aan cijfers en toelichtende teksten nu juist de overheidsinitiatieven en beleidswijzigingen die voor jou van belang zijn? Waar moet je op letten? Hoe zorg je ervoor dat de brei aan gegevens voortaan een schat aan informatie voor jou is? In de publicatie Begroting Basics hebben wij die voor je samengevat en bieden we praktische tips bij het doorgronden en beïnvloeden van de overheidsfinanciën. Zo lees je te wanneer de belangrijkste besluitvormingsmomenten zijn en welke spelers de begroting bepalen. Ook leer je hoe je goed een begroting kunt lezen en hoe je hierop acteert. Zo kom je sneller door de begrotingen en weet je nóg beter wanneer, waar en hoe jij deze kunt beïnvloeden.

In deze herziene versie hebben we de (voorgenomen) verplaatsing van het zwaartepunt van de financiële besluitvorming meegenomen. In hoeverre is de Voorjaarsnota impactvoller geworden in de afgelopen jaren? Of worden de belangrijkste financiële besluiten toch in augustus gemaakt?

De publicatie kost €7,50 en is te downloaden via onderstaand formulier. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via info@pa-academie.nl.