Kennisbank

Herziene digitale publicatie: Begroting Basics

Nieuw! De herziene versie van onze digitale publicatie ‘Begroting Basics: wat je moet weten om de rijksbegroting te begrijpen en te beïnvloeden’.

Met het oog op Prinsjesdag presenteert de Public Affairs Academie een herziene pdf-handleiding getiteld ‘Begroting Basics: wat je moet weten om de rijksbegroting te begrijpen en te beïnvloeden’. Aangepast aan de laatste ontwikkelingen rond het gewijzigde begrotingsproces rond de Voorjaarsnota, suppletoire begrotingen die voor het eerst op Prinsjesdag naar de Kamer zullen gaan en ook wijzen we op het feit dat de Begrotingsbehandeling dit jaar anders zal verlopen in verband met de Tweede Kamerverkiezing. In de handleiding lees je hoe je de begrotingen die met Prinsjesdag verschijnen kunt interpreteren, en hoe je je lobbystrategie eventueel kunt evalueren in de context van het nieuwe politieke jaar. Door middel van een aantal praktische tips en handige stappen word je met deze handleiding wegwijs in de begrotingen, en leer je bovendien hoe je invloed kunt uitoefenen op het beleid. Erg nuttig voor aankomende Prinsjesdag! Met daarbij de mogelijke gevolgen van de begrotingsbehandeling tijdens de.

De publicatie kost €7,50 en is te downloaden via onderstaand formulier. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via info@pa-academie.nl.