Aan de slag! Dat is het motto bij onze workshops. Met praktische werkvormen proberen we altijd het maximale uit de bijeenkomst te halen. Bij workshops draait het om halen en brengen. Vaak gaan we met gastsprekers aan de slag met een actuele casus, maar de rode draad is altijd dat jouw praktijk centraal staat. Samen werken we aan jouw issue!
Omgevingsanalyse
Vaak is het erg praktisch om voor je lobby of issue snel en eenvoudig een omgevings- en actoranalyse te kunnen maken. Dé analyse waarin je in een makkelijk overzicht de verbindingen legt tussen issues die voor jou belangrijk zijn, de relevante stakeholders en de juiste momenten van belangenbehartiging. In deze workshop geven we jou het instrument dat je hierbij kan helpen in handen. Aan de hand van enkele casussen leer je optimaal gebruik te maken van de omgevingsanalyse.
Voor studenten: hoor jij thuis in de wereld van public affairs?
Gaat jouw bloed sneller stromen van het politieke spel? Wil je weten hoe het is om te opereren op het snijvlak tussen media, maatschappij en politiek? Ben je ook zo benieuwd hoe het lobbyen nu precies in z’n werk gaat? Misschien is een baan in public affairs dan wel iets voor jou! Tijdens deze sessie schetsen we voor je hoe een gemiddelde dag van ons eruit ziet. Je kruipt in de huid van een lobbyist en je krijgt een uniek kijkje achter de schermen. 25 maart bij de Public Affairs Academie.
Lobbyen in de Provinciale Staten
Duurzaamheid, mobiliteit en ruimtelijke ordening. Het zijn enkele voorbeelden van onderwerpen waar de Provinciale Staten veel over te zeggen hebben. Voor de belangenbehartiger met provinciale aspiraties biedt de Public Affairs Academie op aanvraag de training ‘Lobbyen in de Provinciale Staten’ aan. We gaan aan de slag met de meest opvallend provinciale issues, feiten en trends. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw belang: hoe krijg je het op de agenda? Zet jouw belang op de provinciale kaart! Datum volgt.
Voorjaarsnota
Met de Voorjaarsnota zal het kabinet aankomend voorjaar zijn begroting voor 2020 bijstellen. Het voorjaar is voor de ministerraad ook het jaarlijkse hoofdbesluitvormingsmoment over de begroting. Hoe werkt dit? Wanneer staat wat te gebeuren? Hoe kun je het best begrijpen wat de Voorjaarsnota en de berichtgeving over de begroting voor jou betekent? Wat is de invloed van de Voorjaarsnota op de begroting van het daaropvolgende jaar? En hoe kun je dit moment aangrijpen om nóg beter op te komen voor jouw belang? Je komt het te weten in de workshop ‘Voorjaarsnota’! Datum volgt.