Trainingen

Bij de Public Affairs Academie hebben we een vaste selectie van terugkerende trainingen. Middels intensieve werkvormen schaven we aan kennis en vaardigheden, of het nu gaat om public affairs of gesprekstechnieken. Vanuit een theoretische basis, maar uiteindelijk altijd gericht op het verbeteren van je dagelijkse werkzaamheden. Veelomvattend, diepgaand en praktisch.

Vierdaagse Masterclass ‘Public Affairs & Lobby’
In onze vierdaagse masterclass ‘Public Affairs & Lobby’ (startmomenten in januari of april) ga je aan de slag met de basis van public affairs en lobbyen. Samen met ervaren trainers word je ondergedompeld in de wereld van belangenbehartiging. We nemen je in vogelvlucht mee langs alle procedures en strategieën van het politieke en bestuurlijke speelveld. We laten je zien waar de kansen liggen; waar jóuw lobby het verschil maakt.

Masterclass ‘Public Affairs voor communicatieprofessionals’
Communicatie en public affairs: twee handen op één buik? Is public affairs niet gewoon een vorm van strategische communicatie? Het gaat allebei namelijk om het formuleren van de juiste boodschap gericht op een speciale arena met eigen spelregels. De verwantschap is dus duidelijk aanwezig. Hoe kunnen public affairs en communicatie elkaar versterken? Die vraag staat centraal tijdens onze masterclass ‘Public Affairs voor communciatieprofessionals’.

Masterclass ‘Lobbyen in de Europese Unie’
De Europese Unie is op zijn zachtst gezegd vrij groot en daarom soms ingewikkeld. Hoe ga je daarmee om? Welke EU-institutie drukt eigenlijk zijn stempel, en waar dan? Hoe zet je je belang of dat van je organisatie op de kaart in Europa? En omgekeerd: hoe positioneer je Europa binnen je organisatie? Deze vragen staan centraal in de masterclass ‘Lobbyen in de Europese Unie’. Creëer impact op Europees niveau! Datum volgt.

Training ‘Lobbyen op lokaal niveau’
De gemeenteraad: dichter bij het normale, dagelijkse leven komt de politiek niet. Sinds de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zijn gemeenten nog steeds volop aan de slag om de plannen uit de coalitieakkoorden uit te voeren. En daarbij kan jij als belangenbehartiger je stem laten horen. Daarom organiseert de Public Affairs Academie de training ‘Lobbyen op lokaal niveau’. Agenderen, de juiste lobbymomenten en rolverdeling: alles komt aan bod. Maak het verschil in jouw gemeente. 

Training gesprekstechnieken: ‘Wat je zegt ben je zelf…’
Wat zeg je wel, en wat zeg je niet? En wat zegt je lichaam zonder dat je het zelf doorhebt? Hoe ziet een overtuigende pitch eruit? Hoe ga je om met onenigheid of een verschil van mening? Hoe kom je authentiek over in de media? Deze en nog veel meer vragen ga je samen met een team van trainers te lijf in onze training ‘Gesprekstechnieken’. Voel je thuis in jóuw verhaal!

Leergang Jongerenbelang in Beweging
Jongeren hebben de toekomst. Daarom organiseerde de Public Affairs Academie afgelopen jaar al voor de derde keer in samenwerking met FNO de ‘Leergang Jongerenbelang in Beweging’, opgezet om jongeren tussen de 18 en 25 jaar de kennis en vaardigheden in handen te geven om hun belang in beweging te brengen. Gedurende een half jaar dompelen de jongeren zich onder in de wereld van politiek en belangenbehartiging. Zo laten zij hun stem horen!

Vierdaagse masterclass ‘Communicatietechnieken in public affairs’
Wie vertelt het verhaal, en waarom? En hoe vertel je het verhaal? En wat zeg je precies wel, en wat zeg je niet? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde tijdens de vierdaagse masterclass ‘Communicatietechnieken in public affairs’. Ben je op zoek naar verdieping van je communicatievaardigheden? Wil weten hoe je het persoonlijk verhaal kan inzetten in de lobby? Hoe je impact creëert met hét perfect getimede mediamoment? Tijdens deze intensieve masterclass geven we je de vaardigheden in handen jouw belang voortdurend onder het voetlicht te brengen.

Al onze trainingen kunnen ook incompany worden gegeven. Informeer naar de mogelijkheden!