Incompanytraining ‘De gemeente als samenwerkingspartner’

Twee jaar geleden vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Inmiddels zijn de gemeenten volop aan de slag om de plannen uit het coalitieakkoord tot uitvoering te brengen. Middels visies, nota’s en wijkaanpakken worden ideeën steeds concreter. Hét moment voor jou als belangenbehartiger om je te laten horen. Daarom heeft de Public Affairs Academie de incompanytraining  ‘De gemeente als samenwerkingspartner’ ontwikkeld voor organisaties die willen kennismaken met de gemeente, of de relatie met de gemeente willen versterken. In de training komt zowel jouw eigen profilering als het actief beïnvloeden van gemeentebeleid aan bod.

Naast het bespreken van het functioneren van de gemeente en de hierbij behorende procedures en processen gaat de training vanzelfsprekend ook in op de verschillende rollen die je kunt hebben. Je relatie met de gemeente kan zich namelijk richten op verschillende terreinen, waaronder beleidsbeïnvloeding, financiering of andere vormen van ondersteuning door de gemeente. Ook timing staat op de agenda van deze training: het juiste moment kiezen is namelijk essentieel voor het opbouwen of versterken van een goede relatie. Denk bijvoorbeeld aan het inspelen op de nieuwe gemeenteraad, het verschijnen van een gemeentelijke nota op een voor jou relevant thema of de lokale begrotingen. Als je dus geïnteresseerd bent in een sterke relatie met de gemeente en een kansrijke lokale lobby voor de komende vier jaar, dan is deze training echt iets voor jou!

Opzet
In de training is zowel ruimte voor theorie als praktijk, en zowel inhoud als inspiratie! We gaan aan de slag met de theorie, waarbij we expliciet de link maken naar jouw dagelijkse praktijk. Na de workshop heb je een antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe werkt de gemeente?
  • Wat kan de gemeente jou bieden?
  • Welke instrumenten zijn er om de gemeente te bereiken?
  • Wat is de juiste timing en wat zijn kansrijke lobbymomenten?

Deze training is zowel beschikbaar voor één als twee dagdelen, afhankelijk van jouw wensen en vragen.

Op basis van de wensen en vragen van jouw organisatie geeft de Public Affairs Academie de training op maat vorm. De training is zowel incompany beschikbaar als bij de Public Affairs Academie. Het minimum aantal deelnemers voor de training is zes. Neem gerust contact op met de Public Affairs Academie om de mogelijkheden te bespreken via info@pa-academie.nl of 070-3242765.