Incompanytraining politieke sensitiviteit

Je medewerkers hebben vaak te maken met het politiek-bestuurlijke krachtenveld. Hiermee krijgen hun werkzaamheden politiek en bestuurlijk gewicht én leveren zij input aan beleidsambtenaren. Hoe gaan je medewerkers hiermee om? En vooral: hoe bewust zijn zij zich van hun positie en hun rol?

Naast ‘kennis’ en ‘aandacht’ gaat politieke sensitiviteit ook over ‘sturing geven aan’ en ‘invloed hebben op’ je omgeving, waarbij allerlei belangen van verschillende actoren relevant zijn. Vraag je je ook af je af hoe je invloed uitoefent op je omgeving? Of welk instrument je moet toepassen bij welk type ambtenaar, politicus of bestuurder? Tijdens de incompanytraining Politieke Sensitiviteit beantwoorden we deze en nog veel meer andere vragen.

Opzet
Tijdens de training staat de wijze van opereren, denken en reageren van politici en ambtenaren centraal. Het uitgangspunt is daarbij altijd de dagelijkse praktijk. Met een interactief programma nemen we je mee in de wondere wereld van politiek Den Haag. Niet om te observeren, maar om te doorgronden. Je kruipt letterlijk in de huid van een ambtenaar en een politicus en je wordt je daarbij aan de hand van een actueel thema bewust van je eigen rol, maar ook die van de ander. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over jouw dagelijkse praktijk, waarbij we de invloedcyclus van lobbyen doorlopen. De training kan plaatsvinden op jouw locatie of bij ons op de Public Affairs Academie.

Meer weten? Stuur ons gerust een email of neem contact met ons op via 070–32 42 765.