Actueel

Luister nou ‘ns! van Edward Figee

Waarom zijn voor het dagelijks reilen en zeilen van burgers niet alleen ‘Den Haag’ en ‘Brussel’ het belangrijkst, maar óók overheden bij de burgers om de hoek – gemeente en provincie geheten? Lokale en regionale overheden krijgen die erkenning nog niet voldoende. Maar die verdienen zij wel met onmiddellijke ingang, omdat ze, nog meer dan ‘Den Haag’ en ‘Brussel’, cruciaal zijn voor de relatie tussen burger en politiek.
Bestel hier het boek ‘Luister nou ‘ns! Public Affairs voor gemeenten en provincies om burgers voor zich (terug) te winnen‘ van Dr. Edward L. Figee.

Dit boek gaat over die erkenning, de vraag hoe die te verwerven door een adequaat public affairsbeleid en wat de rol van de overheid daarbij is. Het laat vanuit (toegepast) communicatiewetenschappelijk perspectief en aan de hand van interviews zien hoe decentrale overheden kunnen meebewegen met maatschappelijke veranderingen en hoe ze hun belangen onder de aandacht van de Europese politieke arena kunnen brengen, individueel en in samenwerking met publieke en private derden. Ook bevat het boek een overzichtelijke, verklarende lijst met competenties waar PA-professionals over zouden moeten beschikken.


Dr. Edward L. Figee is van origine journalist. Hij werkte in die rol jarenlang voor regionale dagbladen en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Ook was hij actief als public affairs adviseur voor verschillende organisaties in Nederland en daarbuiten. Na zijn pensionering deed hij bij de Universiteit Twente onderzoek naar de processen waar gemeenten en provincies mee geconfronteerd worden als zij de politieke arena’s van Den Haag en Brussel proberen te beïnvloeden. In 2017 promoveerde hij op dit onderwerp. Dit boek is een populaire weergave van zijn proefschrift. Edward is verbonden aan de Public Affairs Academie.

Je kunt het boek hieronder bestellen. De kosten van het boek bedragen €25,- (inclusief btw). Meer info? Mail naar info@pa-academie.nl of bel ons op 070 324 27 65.

Ga je akkoord met de algemene voorwaarden en heb je kennisgenomen van de privacyverklaring? *

Wil je de nieuwsbrief ontvangen?