Kennisbank

Bereid je voor op de EU Verkiezingen bij de Public Affairs Academie

In Brussel worden de voorbereidingen getroffen voor de Europese Parlementsverkiezingen van 2024. Deze verkiezingen hebben niet alleen een enorme impact op de toekomst van Europa, maar zijn ook van cruciaal belang voor jou als public affairs-professional. Zo is wetgeving vanuit Brussel meer en meer van invloed op beleid in Nederland en is het des te belangrijker om je stem te laten horen, ook op Europees niveau. Zaak dus om op de hoogte blijven van de standpunten van de verschillende politieke partijen, de politieke ontwikkelingen en de implicaties van de EU Verkiezingen in Europa. Bij de Public Affairs Academie helpen we je hierbij. Ons gevarieerde aanbod aan cursussen en inspiratiesessies zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent en weet wat er speelt in Brussel.

Ultieme EU Bootcamp voor Lobbyisten op 24 mei

Ben je een Public Affairs professional in Den Haag en wil je je begrip van de EU verdiepen? Vraag je je af hoe je het momentum van de Europese Parlement verkiezingen grijpt en jezelf klaarstoomt voor de volgende Europese Commissie? Deze masterclass is speciaal ontworpen voor Public Affairs professionals die momenteel gericht zijn op Den Haag maar snel een EU expert willen worden. Meld je nu aan!

Meld je aan voor de Ultieme EU Masterclass

Themabijeenkomst –  Brussel: Dichterbij dan je denkt op 28 mei 

De Europese Verkiezingen staan op 6 juni voor de deur! Maar, waar stemmen we dan eigenlijk voor en wat gebeurt er allemaal in Brussel? Vragen die je niet alleen op straat hoort, maar ook voor Public Affairs-professionals soms wat minder duidelijk zijn. Tijdens deze themabijeenkomst ‘Brussel: dichterbij dan je denkt’ gaan we in gesprek over de werking van de EU en bespreken we dit samen door de bril van een lobbyist. Gastspreker bij deze themabijeenkomst is Lise Witteman, EU-correspondent in Brussel voor Follow the Money. Meld je aan en ontvang haar nieuwste boek ”Wie let er op Brussel”!

Schrijf je hier in voor deze themabijeenkomst!

Save the date! De EU Verkiezingsborrel op 13 juni 

Vanaf 6 juni gaan de burgers van de Europese lidstaten naar het stemhokje om een nieuw Europees Parlement te verkiezen. Wil jij na de Europese verkiezingen bijpraten over de uitslag, duiden wat dit betekent voor thema’s die voor jou van belang zijn en napraten met vakgenoten? Op 13 juni organiseert de Public Affairs Academie van 17.00 tot 20.00 uur de EU Verkiezingsborrel in de Kloosterkerk in Den Haag! Onder het genot van een hapje en een drankje zullen we in meerdere panelrondes de uitslag duiden en met elkaar napraten over wat deze uitslag zal betekenen voor Europa, Nederland en voor jou als belangenbehartiger.

Koop hier je ticket voor de EU Verkiezingsborrel