Themabijeenkomst - Brussel: dichterbij dan je denkt!

De Europese Verkiezingen staan op 6 juni voor de deur! Maar, waar stemmen we dan eigenlijk voor en wat gebeurt er allemaal in Brussel? Vragen die je niet alleen op straat hoort maar ook onder Public Affairs-professionals soms wat minder goed te beantwoorden zijn. Tijdens deze themabijeenkomst ‘Brussel: dichterbij dan je denkt’ gaan we in gesprek over de werking van de EU en bespreken we dit samen door de bril van een lobbyist. Voor welke aangelegenheden kun je beter naar Brussel afreizen in plaats van Den Haag? Waar gaat Brussel eigenlijk allemaal over, en hoe vormt wetgeving zich in de Europese Commissie en alle andere organen die de Europese hoofdstad rijk is. Genoeg om te bespreken!
  • In gesprek met een gastspreker over een actueel thema
  • Stel je eigen vragen en ga in gesprek met andere PA-professionals
  • Recente ervaring uit de eerste hand

dinsdag 28 mei 2024

17.00-19.30
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€ 50 p.p.
(Incl. boek "Wie let er op Brussel", hapje en drankje, excl. BTW)
Contact
  • Al meer dan 10 jaar ervaring
  • Meer dan 1.000 deelnemers per jaar
  • Trainers uit wetenschap en praktijk

Brussel: Dichterbij dan je denkt

De Europese Verkiezingen staan op 6 juni voor de deur! Maar, waar stemmen we dan eigenlijk voor en wat gebeurt er allemaal in Brussel? Vragen die je niet alleen op straat hoort maar ook onder Public Affairs-professionals soms wat minder goed te

beantwoorden zijn. Tijdens deze themabijeenkomst ‘Brussel: dichterbij dan je denkt’ gaan we in gesprek over de werking van de EU en bespreken we dit samen door de bril van een lobbyist. Voor welke aangelegenheden kun je beter naar Brussel afreizen in plaats van Den Haag? Waar gaat Brussel eigenlijk allemaal over, en hoe vormt wetgeving zich in de Europese Commissie en alle andere organen die de Europese hoofdstad rijk is. Genoeg om te bespreken!

Gastspreker: Lise Witteman

Onze gastspreker tijdens deze themabijeenkomst is Lise Witteman. Zij is EU-correspondent voor Follow the Money en brengt op 23 april haar nieuwste boek uit: ‘Wie let er op Brussel’. Tijdens de themabijeenkomst zal zij met ons in gesprek gaan over de rol van de EU, en als deelnemer ontvang je haar boek!

Lise Witteman werkte jarenlang als politiek verslaggever in Den Haag voordat ze in 2018 verhuisde naar Brussel. Daar schrijft ze over de Europese Unie voor onderzoeksplatform Follow the Money en heeft ze in 2021 een gespecialiseerd onderzoeksteam opgezet: Bureau Brussel. Ook verscheen dat jaar van haar hand ‘Sluiproute Brussel’, over de Europese lobby voor het Nederlandse bedrijfsleven. En dit voorjaar verschijnt haar nieuwe boek ‘Wie let er op Brussel’, over fraude, corruptie en gebrekkige democratie in de Europese hoofdstad en wie de waakhonden zijn die de macht gezond moeten houden.

Jan Slagter - Public Affairs Academie

Heb je vragen over de themabijeenkomst?
Onze programma-manager helpt je graag verder!

Neem contact op

dinsdag 28 mei 2024

17.00-19.30
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€ 50 p.p.
(Incl. boek "Wie let er op Brussel", hapje en drankje, excl. BTW)
Contact