Workshop Politieke Sensitiviteit

Versterk je begrip van de complexe politiek-bestuurlijke dynamiek binnen jouw organisatie met de workshop Politieke Sensitiviteit. Deze training zal je helpen de regels van het politieke spel te begrijpen, maar ook de kunst van gevoelig en effectief acteren binnen deze arena. Inzicht in de spelregels is slechts het begin; de sleutel tot het maximaliseren van je invloed ligt in je vermogen om ze doelbewust toe te passen.
  • Leer het politieke spel beter begrijpen
  • Kom op interactieve manier meer te weten over de werking van politiek Den Haag
  • Doorloop de invloedcyclus van lobbyen tijdens de workshop

dinsdag 18 juni 2024

17:00-20:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€415
(Per persoon. Exclusief BTW, inclusief pizza)
Neem contact met ons op
  • Al meer dan 10 jaar ervaring
  • Meer dan 1.000 deelnemers per jaar
  • Trainers uit wetenschap en praktijk

Workshop Politieke Sensitiviteit

Een politiek-bestuurlijke omgeving heeft een sterke invloed op het denken en handelen. Het geeft dilemma’s die soms niets te maken hebben met de inhoudelijke zijde van een issue. Anderzijds merk je soms dat niet-zichtbare factoren een rol spelen. Of argumenten die niet worden uitgesproken. Of gewoon de waan van de dag die de agenda bepaalt. Hoe ga je daar mee om?

Tijdens deze workshop staat de wijze van opereren, denken en reageren van politici en ambtenaren centraal. Het uitgangspunt is daarbij altijd de dagelijkse praktijk. Met een interactief programma nemen we je mee in de wondere wereld van politiek Den Haag. Niet om te observeren, maar om te doorgronden. Je kruipt in de huid van een ambtenaar en een politicus en je wordt je daarbij aan de hand van een actueel thema bewust van je eigen rol, maar ook die van de ander. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over jouw dagelijkse praktijk, waarbij we de invloedcyclus van lobbyen doorlopen.

Je ontwikkelt met deze training meer gevoel voor de denkwijze van bestuurders en politici en krijgt meer zicht op het speelveld waarin zij opereren. Zo leer je mogelijke gevoeligheden eerder herkennen en kun je effectiever opereren. Tijdens de workshop is er alle ruimte om ook eigen cases te bespreken.

Datum en locatie
De workshop vindt plaats op dinsdag 18 juni 2024 bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. We beginnen om 17:00 en eindigen om 20:00.

Aanmelden 
De kosten voor deze workshop bedragen €415- per persoon (exclusief BTW, inclusief pizza). Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier.

Vragen
Het is ook mogelijk om via het formulier aan te geven dat je meer informatie wil. Dan word je benaderd door een medewerker van de Public Affairs Academie. Voor overige vragen kun je ons bereiken per mail info@pa-academie.nl of bel ons op 070 324 27 65.

Is er ruimte voor mijn eigen situatie?
Tijdens de workshop is er veel ruimte voor vragen en casus-inbreng. Juist daarom zijn de groepen relatief klein.
Hoe groot is de groep?
We werken meestal met relatief kleine groepen van ongeveer 5 tot 10 deelnemers zodat er ruimte is voor break-outs en casus-inbreng.
Is er parkeerruimte bij de trainingslocatie?
Gratis parkeerruimte is beperkt beschikbaar bij de locatie. Daarnaast is er aan de straat betaald parkeren.
Krijg ik ter plekke een presentatie uitgereikt?
In kader van duurzaamheid wordt de presentatie na elke bijeenkomst digitaal opgestuurd.

Marielle van Oort - Trainer

Heb je vragen over de Workshop?
Onze programma manager helpt je graag verder!

Neem contact op

dinsdag 18 juni 2024

17:00-20:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€415
(Per persoon. Exclusief BTW, inclusief pizza)
Neem contact met ons op