EVENT AGENDA

Workshop: Politieke sensitiviteit

Tijdens deze training krijg je meer zicht op het politiek-bestuurlijke krachtenveld van jouw organisatie. En je leert vanuit dit perspectief hoe je in deze arena sensitief kunt acteren. De spelregels lezen alleen is namelijk nooit genoeg om optimaal invloed uit te oefenen.

Een politiek-bestuurlijke omgeving heeft een sterke invloed op het denken en handelen. Het geeft dilemma’s die soms niets te maken hebben met de inhoudelijke zijde van een issue. Anderzijds merk je soms dat niet-zichtbare factoren een rol spelen. Of argumenten die niet worden uitgesproken. Of gewoon de waan van de dag die de agenda bepaalt. Hoe ga je daar mee om?

Tijdens deze workshop staat de wijze van opereren, denken en reageren van politici en ambtenaren centraal. Het uitgangspunt is daarbij altijd de dagelijkse praktijk. Met een interactief programma nemen we je mee in de wondere wereld van politiek Den Haag. Niet om te observeren, maar om te doorgronden. Je kruipt in de huid van een ambtenaar en een politicus en je wordt je daarbij aan de hand van een actueel thema bewust van je eigen rol, maar ook die van de ander. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over jouw dagelijkse praktijk, waarbij we de invloedcyclus van lobbyen doorlopen.

Je ontwikkelt met deze training meer gevoel voor de denkwijze van bestuurders en politici en krijgt meer zicht op het speelveld waarin zij opereren. Zo leer je mogelijke gevoeligheden eerder herkennen en kun je effectiever opereren. Tijdens de workshop heb je alle ruimte om ook eigen cases te bespreken.

Aanmelden en meer informatie
Deze workshop vindt plaats op dinsdag 20 juni 2023, tussen 17.00 en 20:00 uur. Deelname kost €375,- (incl. pizza, excl. BTW).

Op onze activiteiten zijn de algemene voorwaarden en onze privacyverklaring van toepassing. Je kan je aanmelden, of meer informatie opvragen, via onderstaand formulier.