Kennisbank

Universiteit Twente en Public Affairs Academie trappen samenwerking af met unieke 24-uurssessie

Startschot voor veelzijdig samenwerkingsverband

Dit najaar organiseren de Universiteit Twente en de Public Affairs Academie een unieke 24-uurssessie voor ervaren public affairs-professionals. In het programma brengen topwetenschappers en ervaren praktijkprofessionals hun inzichten samen, wat de deelnemers in staat stelt te reflecteren op de dagelijkse organisatiepraktijk en hun eigen ontwikkeling als professional. De 24-uurssessie, waarin de relatie tussen technologische ontwikkelingen en public affairs centraal staat, vormt het startschot van een veelzijdig samenwerkingsverband op het gebied van onderwijs, onderzoek en stageaanbod.

Samenbrengen wetenschap en praktijk

De Public Affairs Academie houdt zich al langer bezig met het koppelen van de praktijk van public affairs en belangenbehartiging aan academische inzichten. Directeur Marielle van Oort: “Met deze samenwerking met de Universiteit Twente zetten we een volgende stap in het samenbrengen van wetenschap en praktijk in de context van technologische ontwikkelingen. Er wordt vanuit de vakgroepen Communicatiewetenschap en Bestuurskunde zo ontzettend veel interessant onderzoek gedaan naar de relatie tussen belangenvertegenwoordiging en de introductie van nieuwe technologieën. Daar kunnen wij als public affairs-professionals veel kennis en inspiratie uit putten. Ik kijk ernaar uit dit vorm te geven met deze 24-uurssessie en aanvullende activiteiten!”

Boeiend speelveld

Anderzijds profiteert de Universiteit Twente van de samenwerking door het ontsluiten van een groot netwerk in de praktijk van public affairs en het creëren van mogelijkheden voor empirisch onderzoek. Theo Toonen, decaan van de Faculty of Behavioural, Management and Social Sciences (BMS) waar de twee vakgroepen onder vallen, is eveneens verheugd met de samenwerking. “Bij de Universiteit Twente helpen wij de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan met technologische oplossingen, waarbij we mensen centraal stellen. Een goede maatschappelijke inbedding van technologische innovaties is alleen mogelijk door vanuit de wetenschap samen te werken met de praktijk. Ik kijk uit naar deze wederzijdse kennisuitwisseling!”

Meer informatie

De 24-uurssessie Public Affairs vindt plaats op dinsdag 12 oktober en woensdag 13 oktober, tussen 13.00 en 13.00 uur. Wil je meer weten of jezelf aanmelden voor de 24-uurssessie? Klik dan hier.