EVENT AGENDA

24-uurssessie: public affairs en technologische innovaties

Nieuw! In samenwerking met de Universiteit Twente organiseert de Public Affairs Academie we op 12 en 13 oktober 2021 een unieke 24-uurssessie public affairs en technologische innovaties. Topwetenschappers van de Universiteit Twente, ervaren praktijkprofessionals en inspirerende gastsprekers staan garant voor een prachtige ervaring. In 24 uur verken je de uitdagingen van public affairs op het terrein van innovaties. Vanuit verschillende inhoudelijke en wetenschappelijk perspectieven en vooral op interactief verkennen we kansen en drempels. Dit mag je niet missen!

Tijdens deze 24-uurse masterclass brengen de Universiteit Twente en de Public Affairs Academie wetenschap en praktijk op gebied van public affairs, communicatie en technologische ontwikkelingen samen. De masterclass wordt georganiseerd door de vakgroepen Communicatiewetenschap en Bestuurskunde van de Faculty of Behavioural, Management and Social Sciences (BMS) van de Universiteit Twente en de Public Affairs Academie.

Opzet

Tijdens de 24-uurssessie staat halen en brengen centraal. Vakexperts en ervaren professionals delen hun (praktijk)kennis, maar onderlinge discussie en intervisie heeft eveneens een belangrijke rol in dit verdiepingsprogramma. Voorafgaand aan de 24-uurssessie houden we een intakegesprek waarin we de specifieke leerdoelen per deelnemer scherpstellen. Deze doelen verwerken we in het programma. Het daadwerkelijke programma begint op de dinsdag om 13.00 uur en eindigt 24 uur later, eveneens om 13.00 uur op de woensdag. Tijdens de 24-uurssessie kiezen we verschillende werkvormen: panelgesprekken, groepsgesprekken, lezingen en een Campus College Tour maken allemaal onderdeel uit van het programma.

Thema’s

In de 24-uurssessie staat het brede thema ‘public affairs en technologische innovaties’ centraal. De onderwerpen die in deze masterclass aan de orde komen bevinden zich op het snijvlak van public affairs, communicatie, de inbedding van innovatie en de toenemende complexiteit van het politiek-maatschappelijke krachtenveld. Thema’s die onder andere aan bod komen:

 • Public affairs in multidisciplinair perspectief
 • Stakeholdersinteractie bij maatschappelijke uitdagingen en technologische transities
 • Een nieuw perspectief op public affairs en de rol van de professional
 • Het ‘landen’ van innovaties in de politiek-maatschappelijke realiteit
 • Adviseren en opereren in complexe krachtenvelden
Doelgroep

Deze 24-uurssessie is bij uitstek voor jou geschikt als je:

 • een public affairs-professional bent met minstens 5 jaar ervaring in het vakgebied;
 • interesse hebt in technologische ontwikkelingen en de impact hiervan op public affairs;
 • inspiratie zoekt maar ook hongerig bent naar nieuwe kennis en geïnteresseerd bent in intervisie; en
 • je 24- uur lang wilt afzonderen van de dagelijkse werkelijkheid en je wilt onderdompelen in public affairs
Datum en locatie

Deze 24-uurssessie vindt plaats op dinsdag 12 en woensdag 13 oktober 2021. We beginnen op de dinsdag om 13.00 uur en sluiten op de woensdag af op hetzelfde tijdstip. Het programma vindt in zijn geheel plaats op verschillende locaties van de Universiteit Twente in Enschede. Ook de overnachting vindt plaats op de campus van de Universiteit Twente.

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je aanmelden voor de 24-uurssessie of meer informatie opvragen via het onderstaande formulier. Wees er wel snel bij, want het maximum aantal deelnemers is 15. De kosten voor deelname aan dit unieke programma bedragen €1900,-. Dit bedrag is exclusief BTW, maar inclusief de hotelovernachting, maaltijden en literatuur. In geval van vragen kun je ook gerust contact met ons opnemen.


  Wil je de nieuwsbrief ontvangen?

  Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.