Public affairs training

Tijdens een public affairs training leer je hoe je jouw belang, of het belang van je organisatie, het best kunt behartigen. Daarmee kan je je organisatie op de kaart zetten en inspelen op het issue dat voor jou belangrijk is.

Met behulp van onze trainingen leer je bijvoorbeeld hoe je het speelveld kan analyseren. Welke stakeholders hebben een belang bij het issue? En hoe kan je dat in kaart brengen? Door eerst dit duidelijk te krijgen, kan je daar optimaal op inspelen.

Waar gaat een public affairs training over?

Bij de Public Affairs Academie organiseren we allerlei soorten trainingen en workshops gerelateerd aan public affairs. Soms heel praktisch over bijvoorbeeld het maken van een omgevingsanalyse, terwijl we ons in andere trainingen baseren op actuele theorie.

In al onze activiteiten maken we altijd de koppeling met de praktijk, waardoor je na afloop direct met de je nieuwe kennis en vaardigheden aan de slag kunt gaan. Of je doel nu is om beter te snappen hoe de politieke besluitvorming werkt in Den Haag, of hoe je lokale beleidsmakers kunt beïnvloeden; bij de Public Affairs Academie hebben we een training bij jouw wensen past!

Bekijk ons actuele aanbod

Voor wie zijn onze public affairs trainingen?

Onze public affairs opleidingen zijn vooral gericht op public affairs professionals, die als zodanig werkzaam zijn voor een bedrijf, organisatie, brancheverenigiging of andere belangengroep. Sommige van onze trainingen zijn specifiek bedoeld voor mensen die actief zijn in een ander werkveld en geïnteresseerd zijn in public affairs, zoals communicatieprofessionals, beleidsmedewerkers of voorlichters.

Hoe ziet een training eruit?

De opzet van een public affairs training hangt af van het onderwerp van de training. Vaak gaan we tijdens een training eerst in op de theorie erachter, waarbij we ons baseren op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Vervolgens gaan we aan de slag met de praktijk en leer je hoe je hetgeen je hebt geleerd kunt inzetten bij het behartigen van jouw belang. Regelmatig leveren ook gastsprekers en deelexperts bijdragen aan onze activiteiten.

Na afloop van de public affairs opleiding krijg je altijd de presentatie en een literatuurlijst toegestuurd, en na het volgen van een aantal trainingen ontvang je ook een van onze publicaties.

Diverse public affairs opleidingen

Er zit een verschil in de public affairs opleidingen die we aanbieden bij de Public Affairs Academie.

  • Public affairs training: hierbij gaan we vaak in op een specifiek onderwerp binnen public affairs, waarbij we theorie verbinden aan de praktijk.
  • Public affairs workshop: bij een workshop staat een praktische tool of vaardigheid centraal. Hierbij kun je denken aan het lezen van een begrotingen in het kader van je lobbyissue, het maken van een omgevingsanalyse of het opzetten van politieke monitoring.
  • Public affairs masterclass: tijdens onze masterclasses gaan we meer de diepte in. Masterclasses duren vaak meerdere dagdelen, zodat we per sessie een deelonderwerp kunnen behandelen.

Bekijk onze trainingen op aanvraag

Public affairs trainingen op maat

Naast onze geplande trainingen, die je in onze agenda vindt, bieden we ook trainingen op maat aan. In onderling overleg geven we de training dusdanig vorm dat jouw team er het maximale uit kan halen. Tijdens onze trainingen op aanvraag staat het belang van de organisatie centraal en werken we samen aan de kennis en vaardigheden die nodig zijn dit belang krachtig te behartigen.

Onze trainingen op maat geven we zowel bij ons op de Public Affairs Academiein Den Haag, als incompany.

Eerdere public affairs trainingen op maat

Er is een breed aantal bedrijven en organisaties dat bij ons terechtkomt voor een training. Zo hebben we in het verleden o.a. trainingen op maat georganiseerd voor KWF, VO-raad, FNO, Kenniscentrum Sport en Bewegen, Nivel, Humanitas en de TU Delft.

Public affairs training volgen?

Meld je aan voor een van onze trainingen