Kennisbank

Het Verkiezingskompas 2023

Maak kennis met het door onze kennis partner Van Oort en Van Oort zorgvuldig samengestelde Verkiezingskompas

 

Nu de Tweede Kamerverkiezingen in rap tempo dichterbij komen, de verkiezingsprogramma’s worden samengesteld en de kandidatenlijsten zich vormen, zijn wij er voor een extra steuntje in de rug. Met het Verkiezingskompas houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de verkiezingen, de campagnes en formatiegesprekken om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de Verkiezingen van 22 november.

Wat kun je verwachten?

In totaal bieden wij drie pakketten aan in de periode vanaf 1 september tot en met 31 december. Je kunt een pakket kiezen dat het beste bij jouw situatie past.

 

Verkiezingspakket 1

 • Algemeen verkiezingsnieuws
 • Berichtgeving van de planbureaus CPB, PBL en SCP
 • Monitoring van de Verkiezingsprogramma’s
  Hierbij worden er relevante passages uit zowel de conceptprogramma’s als de definitieve programma’s gegeven en worden amendementen tijdens partijcongressen nauwkeurig bijgehouden.
 • Monitoring van de kandidatenlijst, met bio’s op basis van onderwerpen en peilingen.
 • Een wekelijkse agenda met updates over bijvoorbeeld de partijbijeenkomsten, de verkiezingsdebatten en het laatste campagnenieuws.

Verkiezingspakket 2

In Verkiezingspakket 2 ontvang je alle elementen van pakket 1, plus een keuze uit twee van de vier activiteiten aangeboden bij de Public Affairs Academie:

 • In-company training ‘De verkiezingsuitslag is er… wat nu?’ In deze training ga je gelijk na de verkiezingen aan de slag met voor jou relevante kwesties met op maat gemaakt advies.
 • Een duidingssessie op maat de dag na de verkiezingen door een van onze ervaren adviseurs.
 • De workshop ‘Wegwijs in de Rijksbegroting’ op donderdag 7 september.
  Ontdek hoe je relevante informatie uit de Rijksbegroting interpreteert, verbanden legt tussen boekhouding en beleid, en strategische kansen en bedreigingen herkent voor je lobbystrategie.
 • De Workshop ‘CPB-Doorrekening is er: wat nu?’ op vrijdag 10 november.
  Leer hoe je de CPB-analyse interpreteert, krijg deskundige analyses van partijen en verkiezingsprogramma’s, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de verkiezingen

Verkiezingspakket 3

In Verkiezingspakket 3 vind je alle onderdelen van de eerste twee pakketten en ontvang je op maat gemaakt verkiezingsadvies van de public affairs-adviseurs binnen Van Oort en Van Oort.

Meer informatie over de pakketten vind je hier

Meer weten? Onze adviseurs staan altijd voor je klaar.