Workshop Medialogica

De rol van de media is cruciaal in het voorzien van informatie aan de samenleving en het op de kaart zetten van de belangen in de democratie. Het goed begrijpen van de werking van de media vereist echter meer dan alleen de krant lezen. In deze workshop leert Kees Broere je de medialogica beter te begrijpen, zodat je jouw boodschap nóg beter kunt delen met de buitenwereld.
  • Leer begrijpen wat ‘nieuws’ werkelijk is en zie de gevaren van fake news
  • Maak onderscheid tussen onafhankelijke en objectieve nieuwsverslaggeving aan de hand van talrijke voorbeelden
  • Kom vanuit eerste hand te weten hoe het journalistieke landschap in Nederland werkt

dinsdag 10 oktober 2023

14:00-17:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€ 375
(Per persoon, exclusief BTW)
Neem contact met ons op
  • Al meer dan 10 jaar ervaring
  • Meer dan 1.000 deelnemers per jaar
  • Trainers uit wetenschap en praktijk

Medialogica: Onder de motorkap van de journalistiek

Serieuze nieuwsverslaggeving geldt als ‘de secondewijzer van de geschiedenis’. Dat is inderdaad vluchtig, maar gaat tegelijk met enorme verantwoordelijkheden gepaard. Kwaliteitsmedia moeten elke dag bewijzen betrouwbaar te zijn. Daarmee leveren zij tevens een bijdrage aan het in standhouden en versterken van de democratische rechtstaat. Hun werk is voor iedereen belangrijk, ook voor de mensen die toegang willen hebben tot de media om in Den Haag of elders hun boodschap te laten klinken.

Wie zelf een serieuze boodschap meent te hebben, wil die het liefst delen via serieuze media. In Nederland denken we dan bijvoorbeeld aan dagbladen als Trouw en de Volkskrant, of aan radio- en tv-programma’s bij de NOS en Nieuwsuur. Maar hoe gaan deze media eigenlijk te werk? En hoe ziet het pluriforme journalistieke landschap er nationaal en internationaal echt uit?

Door deze workshop van 3 uur:

  • ga je begrijpen wat ‘nieuws’ werkelijk is en zie je de gevaren van fake news;
  • leer je over the business of news en de druk van commercialisering;
  • maak je door talrijke concrete voorbeelden kennis met het onderscheid tussen onafhankelijke en objectieve nieuwsverslaggeving.
Trainer

De workshop wordt gegeven door journalist en schrijver Kees Broere, die 40 jaar lang voor Nederlandse kwaliteitsmedia heeft gewerkt. In Nederland zelf, maar de afgelopen 30 jaar ook als correspondent daarbuiten; in 5 continenten en zo’n 80 landen. Hij kan als weinig anderen een kijkje geven onder de motorkap van de landelijke en internationale journalistiek. Eerdere workshops hierover gaf hij in Nederland, India, Rwanda, Kenia en Curaçao.

Moet ik de workshop voorbereiden?
Nee, er is geen voorbereiding nodig.
Is de workshop geschikt voor mij?
De workshop is geschikt voor beginnende en ervaren PA-adviseurs, beleidsmedewerkers en communicatieprofessionals die zich met belangenbehartiging bezig houden.
Hoe en wanneer vindt facturering plaats?
Bij de aanmelding kun je aangeven waar de factuur heen moet, en wat een eventueel referentienummer is. De factuur wordt voorgaand aan de workshop naar dit adres verzonden.
Wat is het programma?
Op de website lees je waar de workshop zich op richt.

Kees Broere - Trainer

Heb je vragen over de Workshop?
Onze programma manager helpt je graag verder!

Neem contact op

dinsdag 10 oktober 2023

14:00-17:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€ 375
(Per persoon, exclusief BTW)
Neem contact met ons op