Workshop Lobbyen in de nieuwe Tweede Kamer

De rook van de Tweede Kamerverkiezingen is opgetrokken en de nieuwe Tweede Kamerleden zullen binnenkort geïnstalleerd worden en zich storten op vele dossiers. Spannende tijden dus voor de belangenbehartiging. Hoe benader je de nieuwe Kamerleden het beste, en wat kun je doen om ook tijdens de formatie invloed uit te oefenen? Deze workshop zorgt ervoor dat je precies weet wat je kunt doen om jouw belang te laten gelden.
  • Leer de actuele dynamieken en de nieuwe Kamerleden kennen
  • Ontdek waar de kansen liggen om jouw belang goed op de kaart te zetten
  • Versterk je public affairs-strategie en creëer een actieplan voor na de verkiezingen

maandag 4 december 2023

15:00-17:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€295
(Per persoon, exclusief BTW)
Contact

Workshop Lobbyen na de Tweede Kamerverkiezingen

De rook van de Tweede Kamerverkiezingen is opgetrokken en de nieuwe Tweede Kamerleden zullen zich binnenkort installeren en storten op de nieuwe dossiers. Altijd een hele bijzondere periode, en spannende tijden voor de belangenbehartiging. Want met een enorme in- en uittocht van Kamerleden is het ingewikkeld om je lobbyplan goed vorm te geven. Hoe benader je de nieuwe Kamerleden het beste, en wat kun je doen om tijdens en na de formatie invloed uit te oefenen. Deze workshop zorgt ervoor dat je precies weet hoe en bij wie je moet zijn om jouw belang te laten gelden, en helpt je een goed actieplan te smeden voor jouw strategie.

Opzet

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de uitslagen en de implicaties die dit kan hebben op bestaand en nieuw te vormen beleid. In een interactieve workshop staat jouw situatie centraal, en gaan we tijdens deze twee uur samen aan het werk voor jouw plan. Vragen die beantwoord zullen worden zijn onder andere:

  • Wat worden de thema’s tijdens de formatie?
  • Hoe breng je jouw wensen onder de aandacht van politieke partijen zodat het een plaats krijgt tijdens het formatieproces?
  • Wie benader je daarvoor?
  • Welke Kamerleden vertrekken en wie komen hiervoor terug?
  • Welke verschuivingen zijn er zichtbaar?
  • Welke coalities zijn er mogelijk, en waar kun jij op het beste op inspelen?
  • Wat worden de thema’s?
Trainer

Marielle van Oort is oprichter en directeur van de Public Affairs Academie. Dankzij haar jarenlange ervaring als senior adviseur op gebied van public affairs en communicatie weet zij als geen ander wat nodig is om je belang effectief te behartigen en welke vaardigheden hier bij horen.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor alle Public Affairs-professionals die willen weten wat de nieuwe Tweede Kamer gaat betekenen. Er is genoeg ruimte tijdens deze interactieve workshop om jouw casus naar voren te brengen. Je gaat naar buiten met handvatten om jouw lobbyplan vorm te geven in de komende periode en je inbreng op de kaart te zetten.

Is de workshop geschikt voor mij?
De workshop is geschikt voor beginnende en ervaren PA-adviseurs, beleidsmedewerkers en communicatieprofessionals die zich met belangenbehartiging bezig houden.
Moet ik de workshop voorbereiden?
Nee, er is geen voorbereiding nodig.
Hoe en wanneer vindt facturering plaats?
Bij de aanmelding kun je aangeven waar de factuur heen moet, en wat een eventueel referentienummer is. De factuur wordt voorgaand aan de workshop naar dit adres verzonden.
Hoe groot is de groep?
We werken meestal met relatief kleine groepen van ongeveer 5 tot 10 deelnemers zodat er ruimte is voor break-outs en casus-inbreng.

Marielle van Oort - Trainer

Vragen over de workshop? Neem contact op met onze programmamanager.

Neem contact op

maandag 4 december 2023

15:00-17:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€295
(Per persoon, exclusief BTW)
Contact