EVENT AGENDA

Omgevingsanalyse

Het is vaak erg praktisch om voor je lobby of issue snel en eenvoudig een omgevings- en actoranalyse te kunnen maken. Dé analyse waarin je in een makkelijk overzicht de verbindingen legt tussen issues die voor jou belangrijk zijn, identificeer je de relevante stakeholders en de juiste momenten van belangenbehartiging. In deze workshop geven we jou het instrument dat je hierbij kan helpen in handen. Aan de hand van enkele casussen leer je optimaal gebruik te maken van de omgevingsanalyse.  

Opzet 
In de workshop gaan we kort in op de theorie achter de omgevingsanalyse: waarom is het zo’n aantrekkelijk instrument, en hoe werkt het precies?
Vervolgens gaan we aan de hand van enkele casussen zélf aan de slag. Je leert waar en hoe de verbanden liggen, wie je wel en niet mee moet nemen en hoe je schematisch kunt weergeven waar voor jou de kansen liggen. We passen dit vervolgens ook toe op jouw eigen issue.
Een ervaren trainer en adviseur die bijna dagelijks gebruik maakt van zelfgemaakte omgevingsanalyses gaat met je aan de slag.

Aanmelden en meer informatie
Deze workshop vindt plaats op donderdag 3 februari 2022 tussen 15.00 en 17.00 uur bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. Deelname kost €150,- (exclusief BTW). De factuur ontvang je na afloop van de training.

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

    Ik ben Metis-gebruiker
    Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.

    Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.