EVENT AGENDA

Workshop Lobbyen na de provinciale verkiezingen

De uitslag van de verkiezingen van de Provinciale Staten laten een ware politieke aardverschuiving zien. Een historische zege voor een nieuwe politieke partij, die tegelijkertijd ook nog eens in alle provincies de grootste is geworden. Daarnaast is het aantal partijen met afvaardiging in de Staten nog nooit zo groot geweest. Dat betekent een versplinterd politiek landschap, met veel nieuwe leden. En dat maakt lobbyen in de provincie nog uitdagender en interessanter. Maar hoe doe je dat effectief? 

De nieuwe samenstelling van de Provinciale Staten vraagt om een nieuwe kennismaking om jouw belang onder de aandacht te brengen. Maar hoe ga je te werk en hoe bouw je met nieuwe Statenleden een duurzame relatie op? Hoe kan je de vorming van het College beïnvloeden?  En wat als er een nieuw College van Gedeputeerde Staten is  met een nieuw collegeakkoord. Wat zijn de eerste stappen die je zet? Hoe lees je het akkoord vanuit kansen? En over welke drempels stap je heen om bij de gedeputeerde in het vizier te komen en een partnerschap aan te gaan?

De beantwoording van deze en andere voor jou relevante staan in deze workshop centraal. We verkennen de mogelijkheden van beïnvloeding. Maar ook gaan we in op relevante verschuivingen in het politieke provinciale landschap. Hiervoor nodigen we ook een gastspreker uit! Ook staan we stil bij wat de provincie doet, wat haar beleidsdomeinen zijn en wat de politieke spelregels van de provincie zijn.

Aanmelden en meer informatie
Deze workshop vindt plaats op donderdag 23 maart 2023, tussen 13.00 en 17:00 uur. Deelname kost €475,- (excl. BTW).

Op onze activiteiten zijn de algemene voorwaarden en onze privacyverklaring van toepassing. Je kan je aanmelden, of meer informatie opvragen, via onderstaand formulier.