EVENT AGENDA

Jouw rol in de lokale campagne

De datum staat vast: 16 maart 2022. Gemeenteraadsverkiezingen! De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang: kandidaat-raadsleden worden geselecteerd en de lokale verkiezingsprogramma’s worden afgerond. Bovendien gaan de campagnes binnen afzienbare tijd van start. Een boeiende periode voor de (lokale) belangenbehartiger! Maar wat is jouw rol in die lokale verkiezingscampagne? In deze online workshop nemen we je mee. 

In deze workshop geven we jou de tools in handen om effectief invloed uit te oefenen op de campagnes voor de lokale verkiezingen. De komende maanden staan immers niet alleen in het teken van de voortslepende kabinetsformatie, maar ook van de lokale verkiezingscampagnes die op gang gaan komen. Hier liggen kansen voor jou als belangenbehartiger om jouw stem te laten horen.

De lokale campagne start volop in januari 2022, maar als je op dat moment optimaal gepositioneerd wil zijn moet je nu al in actie komen. Dat vraagt om proactief en slim schakelen met de middelen en instrumenten die je hebt. Hoe zet je jouw communicatiekracht in? Hoe maak je je achterban zichtbaar? Wat is de rol van de (lokale) media?

Opzet
Deze online workshop vindt plaats op donderdag 28 oktober 2021. We beginnen om 16.00 uur en ronden rond 17.30 uur af. De workshop wordt gegeven via Zoom; van te voren ontvang je van ons een link om deel te nemen.

In het eerste deel gaat de trainer in op de inhoud en alle vragen die je hebt. In het laatste gedeelte neemt campagne-expert Shirley Schelkers je mee in de wereld van de lokale verkiezingscampagne. Shirley leidde de campagne van voormalig VVD Tweede Kamerlid Arne Weverling die in 2017 met bijna 9000 voorkeursstemmen in de Kamer kwam. In 100.000+ gemeente Westland was zij voor de lokale verkiezingen van 2018 campagneleider voor de fractie van Gemeentebelang Westland. Een rol die zij continueert voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Aanmelden en meer informatie
Deelname kost €50,- (exclusief BTW). Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier. Meer weten? Neem contact met ons op!

Deze online workshop is onderdeel van onze leergang rond de Gemeenteraadsverkiezingen. In februari 2022 volgt de laatste workshop in deze reeks, over ‘Invloed op het nieuwe College‘.

[contact-form-7 id=”5177″ title=”Aanmeldformulier | Jouw rol in de lokale campagne”]