EVENT AGENDA

Een nieuwe Eerste Kamer: wat nu?

Op woensdag 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Los van regionale belangen zijn de provinciale verkiezingen ook meer dan interessant vanuit nationaal perspectief, omdat de Provinciale Staten op hun beurt de leden van de Eerste Kamer kiezen. Op 30 mei wordt de nieuwe Eerste Kamer beëdigd. Vaak is dit een moment van de waarheid voor het kabinet: zonder meerderheid in de Eerste Kamer ziet de werkelijkheid er voor de coalitie heel anders uit. Op 25 mei verkennen we in een praktische workshop de mogelijkheden van beïnvloeding richting de nieuwe Eerste Kamer.

Na 30 mei ontstaat er een nieuwe Haagse realiteit met een nieuwe Eerste Kamer. Wat is de impact op de politieke besluitvorming in de Tweede Kamer? Hoe is de wisselwerking tussen de beide Kamers? Hoe benut je beide Kamers in je belangenbehartiging? En nog belangrijker: ontstaan er zo nieuwe kansen om jouw belang op de agenda te zetten? Hoe benader je Eerste Kamerleden? En aan welke informatie hebben zij behoefte? Op deze en andere vragen geven we samen met een oud-lid van de Eerste Kamer tijdens een interactieve workshop antwoord.
Aanmelden en meer informatie

Deze workshop vindt plaats op donderdag 25 mei 2023 tussen 14:00 en 16:00 uur bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. Deelname kost €225,- (exclusief BTW). De factuur ontvang je na afloop van de training.

Deze workshop bieden we overigens ook incompany aan. Informeer naar de mogelijkheden.

Direct aanmelden of meer informatie ontvangen? Dat kan door het onderstaande formulier in te vullen: