Kennisbank

Tweede editie Nacht van de Lobbyist: 10 november 2022

Goed nieuws! Na twee jaar organiseren de Public Affairs Academie en Universiteit Leiden op donderdagavond 10 november de tweede editie van de Nacht van de Lobbyist, waarin we ons samen met belangenbehartigers, beleidsmakers, wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerden onderdompelen in de wereld van de lobby. Ben jij er bij?

Wat is de rol van de lobbyist in Den Haag? Hoe is het vakgebied in de loop der jaren veranderd? Hoeveel inspraak heeft de burger in de politiek? Wat betekent de polarisatie voor het werk van lobbyisten? Deze en nog veel meer vragen zullen centraal staan tijdens de Nacht van de Lobbyist. Onder meer met aansprekende sprekers, boeiende deelsessies en een feestelijke afsluiting belooft het een prachtige avond te worden. De doelstellingen: vooroordelen wegnemen, kennis en nieuwe inzichten delen en laten zien dat de lobby een waardevolle aanvulling is op ons politieke bestel.

Wat gaan we doen?

Deze tweede editie zal op donderdagavond 10 november 2022 in Amare, Den Haag, plaatsvinden. De inloop zal starten rond 18:00 uur, waarna we om 19:00 uur onze keynote introduceren. Daarna kun je kiezen om aan twee deelsessies deelnemen, waarbij we diverse aspecten van lobbyen op verschillende manieren belichten, bijvoorbeeld via diepte-interviews, expertpanels en goede gesprekken. De wisselwerking tussen praktijk en onderzoek heeft in deze sessies een belangrijke plek. De avond wordt rond 23.00 plenair afgesloten met cabaret en een borrel.

Tickets nu beschikbaar!

De Universiteit Leiden en de Public Affairs Academie nodigen je graag uit om bij deze bijzondere avond aan te sluiten. Koop nu je tickets! Tot 1 oktober kan je profiteren van een early bird-korting. Wacht dus niet langer en koop alvast je ticket. Tot bij de Nacht van de Lobbyist!