Kennisbank

Podcast #25 – De politieke archetypes van Carola Schoor

Als politicus draait het allang niet meer alleen om de boodschap die je brengt. Politieke stijl speelt steeds meer een rol en elke politicus kiest daarin zijn eigen manier. Carola Schoor, programmaleider Public Affairs bij het Centre for Professional Learning (CPL) van de Universiteit Leiden, is gepromoveerd op politieke stijl en verteld erover in de Public Affairs Academie Podcast. 

Carola heeft een zestal archetypes geformuleerd die de politieke stijlen van politici duiden. Daarvoor kijkt ze naar de manier van praten, de kleding, de gebaren etc. die politici gebruiken en die typisch voor hen zijn. In de podcast praten we over die verschillende archetypes, en over hoe je er als public affairs professsional rekening mee kan houden in je lobby. Ook kijken we vooruit naar de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Meer horen van Carola Schoor? In maart geven we opnieuw de leergang Public Affairs Next Level, in samenwerking met het Centre for Professional Learning. Carola Schoor zal tijdens de leergang een van de sprekers zijn, waar we o.a. verder praten over die politieke stijl.

Meer info over de politieke archetypen vind je op de website van Carola Schoor zelf.

Je vindt het linkje naar de podcast op Spotify en Apple Music hieronder.


Listen on Apple Podcasts