Kennisbank

Nieuwe podcast! | Tim van der Hagen (rector TU Delft), nieuwe serie over de formatie, en boek over Gert-Jan Segers

De nieuwe aflevering van de Public Affairs Academie podcast staat online! Hierin word je bijgepraat over de belangrijkste ontwikkelingen in de wereld van belangenbehartiging, lobby, en public affairs.

In deze editie nemen we de actualiteiten door met Tim van der Hagen (rector magnificus van TU Delft). Hij vertelt onder andere over het belang van samenwerken tussen universiteiten en hun partners. Verder staan we stil bij de rol van technologische ontwikkelingen bij het vormgeven van de “post-corona” samenleving.

Verder hoor je Rien Fraanje (secretaris-directeur Raad voor het Openbaar Bestuur), met wie we het hebben over het proces van de formatie. Hij vertelt onder andere over het pleidooi van de ROB voor een snelle coalitievorming en een regeerakkoord op hoofdlijnen.

Ook blikken we met Jan de Vries (voorzitter CNV-Connectief) vooruit op de workshop “de kunst van het onderhandelen en polderen” die hij op 6 april voor de Public Affairs Academie gaat geven.

Als afsluiter is Riekelt Pasterkamp te gast, met wie we in gesprek gaan over zijn boek “Bidden en Binden” over Gert-Jan Segers en de ChristenUnie. We staan stil bij de rol van de CU in het afgelopen kabinet, en we verkennen de opties voor een deelname van deze partij aan de volgende regering.

Beluister de podcast hieronder! Klik hier als je liever via SoundCloud luistert.