Kennisbank

Nieuwe podcast! | Dave Ensberg-Kleijkers (Jantje Beton), de akkoorden-democratie en het einde van politieke levens

In de Public Affairs Academie Podcast praten we je elke twee weken bij over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van lobby, belangenbehartiging, en public affairs.

Deze keer in de Public Affairs Academie Podcast:

  • Nemen we de actualiteiten door met Dave Ensberg-Kleijkers, directeur van Jantje Beton en van NUSO, de branchevereniging voor speelplekken in Nederland. We blikken terug op Koningsdag, we bespreken de invloed van corona op buitenspelen, en we staan stil bij de Nederlandse beweegarmoede.
  • Beginnen we aan een serie verdiepende gesprekken, ditmaal over “de nieuwe politiek”, “het nieuwe sociaal contract”, en “het nieuwe leiderschap” – kortom, over het vernieuwen van de verstandhouding tussen burger en politiek. In deze eerste aflevering van de serie is Michiel Steegers te gast, met wie we praten over maatschappelijke akkoorden en het draagvlak dat daarvoor bestaat. We bespreken de rol die belangenbehartigers kunnen spelen bij het opnieuw definiëren van de democratische verhoudingen in ons land.
  • Is Diederick Slijkerman te gast. Hij is medeauteur en samensteller van het boek “Slotakkoord“, over het einde van politieke levens. Is het als politicus mogelijk om afscheid te nemen, zonder dat het in een tranendal eindigt? En zo ja, hoe dan? Je hoort het in onze PA-update.

Je kunt de podcast beluisteren via Spotify. Liever op Apple Podcasts luisteren? Klik op de button hieronder!

Listen on Apple Podcasts