Kennisbank

Nieuw gezicht: Dauphine doet onderzoek naar invloed in public affairs

Afgelopen maand begon Dauphine Sulzer als stagiaire bij Van Oort & Van Oort en de Public Affairs Academie. Zij voert momenteel een onderzoek uit naar het concept invloed. “Deze stage is voor mij de uitgelezen kans om een vertaalslag te maken van de theorie naar praktijk.”

Dauphine houdt zich graag bezig met alles dat zich in de Haagse en Brusselse politieke arena’s afspeelt. Afgelopen zomer heeft ze de master European Policy aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. “Tijdens deze master heb ik veel kennis opgedaan van geopolitieke vraagstukken in Europees verband. Ook ben ik – voor de corona-uitbraak – naar Brussel en Athene afgereisd om veldonderzoek te doen naar de lobby rond het klimaatbeleid.”

En dit smaakte voor Dauphine naar meer. Zij vervolgt daarom haar weg bij Van Oort & Van Oort en de Public Affairs Academie om onderzoek te doen naar invloed in public affairs. “In dit onderzoek kan ik de kennis die ik heb opgedaan bij het schrijven van mijn scriptie optimaal benutten en toepassen in een nationale context. Ik kijk er ontzettend naar uit mij te verdiepen in dit onderwerp en tegelijkertijd ervaring op te doen in de wereld van public affairs!”