Kennisbank

Nieuwe podcast | In gesprek met de Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen

In de Public Affairs Academie Podcast praten we je elke twee weken bij over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van lobby, belangenbehartiging, en public affairs. Deze week geen podcast met de drie items die je van ons gewend bent, maar een diepgaand gesprek met Reinier van Zutphen, de Nationale Ombudsman. Boeiend om te beluisteren tijdens het Hemelvaartweekend!

De afgelopen tijd gaat het veel over de noodzaak van ‘nieuw leiderschap’, een ‘nieuw sociaal contract’, en een ‘nieuwe politiek’. D66-leider Sigrid Kaag en CDA’er Pieter Omtzigt traden er al tijdens de verkiezingscampagne mee naar buiten, en afgelopen maandag zat Mark Rutte bij Nieuwsuur om zijn ‘radicale ideeën’ voor een nieuwe ‘bestuurscultuur’ uit de doeken te doen.

In deze podcast praten we daarover door met Reinier van Zutphen, onze Nationale Ombudsman. In gesprek met de Ombudsman hebben we het over de nieuwe verstandhouding tussen overheid en burger. Welke problemen tussen burgers en de overheid signaleert de Ombudsman? En hoe zorgen we voor de cultuuromslag die volgens velen nodig is? We plaatsen dit alles in de context van het jaarverslag van de Ombudsman, dat gisteren is aangeboden aan de Tweede Kamer.

Je kunt de podcast beluisteren via Spotify of Soundcloud. Liever op Apple Podcasts luisteren? Klik op de button hieronder!

Listen on Apple Podcasts