Kennisbank

De Verkiezingsgids: altijd op de hoogte van het laatste verkiezingsnieuws

Vandaag hebben we een nieuw initiatief gelanceerd: de Verkiezingsgids. De gids, die je kunt raadplegen via www.verkiezingsgids.nl, biedt je in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 en tijdens de formatieperiode daarna een handig overzicht van alles dat speelt rond de verkiezingen en het volgende kabinet. Daarnaast vind je op de homepage een handig en dagelijks bijgewerkt liveblog met het laatste verkiezingsnieuws. De Verkiezingsgids verzamelt alle relevante informatie voor iedereen die in campagnetijd op de hoogte wil blijven.

Kennisportaal
De Verkiezingsgids, een initiatief van Van Oort & Van Oort en de Public Affairs Academie, vervult hiermee de rol van zorgvuldig samengesteld kennisportaal. Op de site staan onder andere peilingen, kieslijsten en de (concept-)verkiezingsprogramma’s handig gebundeld. Ook is een informatieve routekaart te vinden waarin helder wordt uitgelegd hoe verschillende procedures, zoals het vaststellen van verkiezingsprogramma’s, tot 17 maart zullen verlopen.

De basis van het regeerakkoord
Verder wordt in de Verkiezingsgids een informatieve themapagina bijgehouden, waar per verkiezingsthema een overzicht staat van de belangrijkste rapporten, adviezen en prognoses. Via handige links kom je dus terecht bij aan breed scala aan documenten waar de onderhandelingspartners zich tijdens de formatie voornamelijk op zullen baseren. Dit is waardevolle informatie voor belangenbehartigers, die indien mogelijk bepaalde rapporten of analyses in hun communicatie kunnen benadrukken, tijdens de campagne of daarna.

Ook opiniemakend
Naast de genoemde informatie publiceert de Verkiezingsgids de komende maanden ook eigen content. Met onder andere interviews, podcasts en blogs zal gedurende campagnetijd met belangenbehartigers en andere betrokkenen vooruit worden geblikt op de verkiezingen.

Social media
Je vindt de Verkiezingsgids op www.verkiezingsgids.nl. Daarnaast is de Verkiezingsgids ook te volgen op social media. Je blijft via LinkedIn en Twitter op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.