Themabijeenkomst met Alexander Pechtold

Als gepassioneerd publiek dienstverlener staat Alexander Pechtold sinds 2019 aan het hoofd van het CBR, een van de vele uitvoeringsorganisaties van de overheid. Begin dit jaar bracht hij samen met Bart Snels het spraakmakende boek 'Tot uw Dienst' uit: een kritisch maar hoopvol boek over de werking en de eigen bevindingen rond deze uitvoeringsorganisaties. De Public Affairs Academie biedt op dinsdag 23 april de unieke gelegenheid om met Alexander Pechtold in gesprek te gaan over het boek, het functioneren van de uitvoeringsorganisaties en de relatie die zij hebben tot de overheid en de politiek.
  • Kom meer te weten over de werking van uitvoeringsorganisaties uit eerste hand
  • Ga in gesprek met CBR-directeur en oud-politicus Alexander Pechtold
  • Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen samen met vakgenoten onder genot van een hapje en drankje

dinsdag 23 april 2024

17:00-19:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€27,50
(Per persoon. Exclusief BTW, inclusief hapje en drankje)
Contact

Themabijeenkomst met Alexander Pechtold

Van de toeslagenaffaire tot het vastgelopen stikstofdossier: de kranten staan vol over de ‘bestuurscrisis’ waar Nederland in verkeert. In die discussie wordt één stem opvallend weinig gehoord: de vele tienduizenden mensen die het overheidsbeleid ook echt moeten uitvoeren. In de politiek worden zij niet gezien en op de ministeries worden zij niet begrepen.

Tot die conclusie kwamen Alexander Pechtold en Bart Snels toen zij enkele jaren geleden zelf de overstap maakten van de Tweede Kamer naar de wereld van de uitvoering. Sindsdien noemen zij zichzelf ‘bekeerlingen’. Het zijn de medewerkers in de publieke dienstverlening, en niet de politici en de beleidsmakers, die de overheid draaiende houden en vaak haarfijn doorhebben wat er nu misgaat.

In Tot uw dienst komen zij voor het eerst ongefilterd aan het woord. Dagelijks zien zij hoe wensdenken de politieke agenda bepaalt, goedbedoelde moties stuklopen op de praktische realiteit en burgers verdwalen in de bureaucratie. Voor Tot uw dienst interviewden Alexander Pechtold en Bart Snels tien publieke dienstverleners, en Mark Rutte en Herman Tjeenk Willink.

Alexander Pechtold (Delft, 1965) is kunsthistoricus en voormalig politicus. Na zijn studie en veilingmeesterschap was hij raadslid en wethouder in Leiden, burgemeester van Wageningen en korte tijd minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties. Van 2006 tot 2018 was hij fractievoorzitter en politiek leider van D66. Sinds 2019 is hij aangesteld als algemeen directeur bij het CBR.

Themabijeenkomst

De Public Affairs Academie biedt op dinsdag 23 april de unieke gelegenheid om met Alexander Pechtold in gesprek te gaan over het functioneren van de uitvoeringsorganisaties en de relatie die zij hebben tot de overheid en de politiek. Tijdens deze bijeenkomst staan kennisdeling en het bieden van inspiratie centraal. We beginnen aan het einde van de middag (inloop vanaf 16:30 uur), waarna eerst wordt afgetrapt met een presentatie over de eigen ervaringen en bevindingen. Vervolgens is er de gelegenheid voor de deelnemers om vragen te stellen aan Alexander Pechtold en is er de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan over de rol van de uitvoeringsorganisaties en de relatie tot de overheid en de politiek. Zo zullen we dieper ingaan op de problemen die aan het licht komen in de uitvoering van overheidsbeleid en hoe Kamerleden en de instanties die ‘met de poten in de klei staan’ elkaar beter zouden kunnen vinden.

Praktische informatie

De inloop is vanaf 16:30 uur, we beginnen om 17:00 uur. De themabijeenkomst is voorzien van een hapje en een drankje, en we eindigen rond 19.00 uur zodat iedereen buiten de spits en vol inspiratie naar huis gaat. De themabijeenkomst wordt georganiseerd bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag.

Er is ook de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij de bijeenkomst en het boek ‘Tot uw dienst’ via de Public Affairs Academie te bestellen voor slechts €40,- (exclusief BTW). Je ontvangt dan een gesigneerd exemplaar tijdens deze themabijeenkomst. Dit kun je aangeven in het aanmeldformulier.

Dorus Kraakman

Heb je vragen over deze themabijeenkomst? Neem dan contact op!

Neem contact op

dinsdag 23 april 2024

17:00-19:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€27,50
(Per persoon. Exclusief BTW, inclusief hapje en drankje)
Contact