EVENT AGENDA

Public Affairs Next Level

De leergang ‘Public Affairs Next Level’ verbreedt je Public Affairs kennis, verrast met nieuwe inzichten en verbindt met een groep collega’s die op hetzelfde punt in hun carrière zijn aanbeland; het moment waarop de vraag om bezinning, herkenning en verdieping steeds sterker wordt. Deelname bied je de mogelijkheid om daar echt werk van te maken. Het programma is een samenwerking tussen de Public Affairs Academie en het Centre for Professional Learning (CPL) van Universiteit Leiden. Samen komen we met een innovatief programma dat praktijk en wetenschap verbindt.

Vier dagen, vier thema’s

Verspreid over vier dagen reikt dit programma vier brede thema’s aan om senior Public Affairs-professionals te voeden, te prikkelen en te inspireren. De volgende thema’s zullen aan bod komen: Leiderschap in je vak; Nieuwe trends in Public Affairs; Polderen en samenwerken; De kracht van (on)zichtbaarheid. Naast wetenschappelijke bijdragen en ervaren praktijksprekers is er zeker ook ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek en ga je in gesprek met de docenten en de andere deelnemers over je eigen rol en groei. Na afloop ontvang je een certificaat van de Universiteit Leiden en aanvullende literatuur naar keuze.

Samenwerking met het Centre for Professional Learning

De samenwerking van de Public Affairs Academie met het Centre for Professional Learning (CPL) startte in september 2021. Na het succes van de eerste editie organiseren we dit voorjaar met veel plezier voor de tweede keer de leergang Public Affairs Next Level. Het CPL is ingebed in de Universiteit Leiden in Den Haag en beschikt over een toonaangevend netwerk van topwetenschappers en gastdocenten op gebied van Public Affairs. De Public Affairs Academie is geworteld in de praktijk en brengt een rijke eigen ervaring met de dagelijkse dilemma’s van het vak van PA-professional. In dit programma komen wetenschap en praktijk samen.

Reactie van een cursist: “Dank voor de cursus! Het was duidelijk dat door de cursusleiding veel moeite is gedaan om een interessant en aansluitend aanbod te geven op de praktijkervaring en behoefte van de deelnemers. Ik heb de leergang met plezier gevolgd en blijf graag onderdeel van dit netwerk.”

Doelgroep
 • Je bent een senior public affairs-professional met ruime werkervaring (minimaal 5 jaar).
 • In je werk ben je vooral op strategisch niveau bezig met beleidsbeïnvloeding.
 • Je zoekt naar verdieping en inspiratie en wilt graag in een kleine groep kennis opdoen en ervaringen delen met vakgenoten met een vergelijkbare werkervaring.
Onderwerpen
 • Algehele verdieping en inspiratie op public affairs-gebied
 • Inzicht in hoe je jouw leiderschap en dat van je organisatie kunt versterken
 • Aanscherpen en verbeteren van je onderhandelingsvaardigheden
 • Inzicht in de manier waarop je de reputatie van je eigen organisatie kunt versterken
 • Inzicht in interne lobbydynamieken
 • Kennis van nieuwe vormen van participatie
 • Aanscherpen van de kennis over bewezen effectieve beïnvloedingsinstrumenten
 • Aanscherpen van de kennis over stakeholdersmanagement
 • Aanscherpen en verbeteren van netwerkvaardigheden
 • Beter vermogen samen te werken in complexe situaties
 • Kennis van actuele trends in public affairs
 • Specifieke kennis over de inzet van digitale public affairs
 • Inzicht in de competenties die essentieel zijn voor public affairs-professionals in de 21ste eeuw
Docenten

Het docentencorps bestaat uit een mix van wetenschappers en ervaren praktijkdeskundigen om zowel academische diepte als toepassingsgerichtheid te bewerkstelligen. Deze sprekers zijn afkomstig (uit het netwerk) van de Universiteit Leiden en de Public Affairs Academie.

Data, kosten en meer informatie

De leergang Public Affairs Next Level vindt verspreid over vier dagen plaats, om precies te zijn op maandag 14 februari, maandag 7 en maandag 21 maart en dinsdag 19 april. De kosten om deel te nemen bedragen €2995,- (inclusief BTW en literatuur naar keuze). Meer informatie vind je op de site van Universiteit Leiden. Je kunt je daar ook aanmelden. Vragen? Neem contact met ons op.