EVENT AGENDA

Jongerenleergang

Speciaal voor jonge lobbyisten: een week aan de slag om het vak te leren

Meld je aan voor dé leergang voor jonge belangenbehartigers! Ben jij belangenbehartiger voor een maatschappelijke organisatie maar is dat (nog) niet je dagelijkse baan? Of wordt dit binnenkort je baan? Wil je bijdragen aan positieve verandering? Sta je te springen om met de juiste kennis en tools actief te worden in de politiek-maatschappelijke arena? Dan start op 29 augustus aanstaande speciaal voor jou een boeiende week! In die week is er plek voor 10 jonge belangenbehartigers om met een serie sprekers en trainers het vak te leren.

Misschien mis je nog nét dat beetje ervaring om jouw inzichten op de juiste plaats en het juiste moment te laten meetellen, maar uiteindelijk is het een kwestie van DOEN. Meld je daarom aan voor deze speciale week voor jonge belangenbehartigers. In deze leergang geeft de Public Affairs Academie jonge belangenbehartigers de kennis en vaardigheden in handen om hún belang effectief in beweging te brengen.

Voor wie?
Deze intensieve leergang is voor jonge belangenbehartigers tussen de 18-25 jaar die actief zijn als belangenbehartiger bij een organisatie en hun belang effectief op de kaart willen zetten. Als deelnemer krijg je de kennis en vaardigheden om actief invloed te hebben in jongerenpanels, adviesraden, raden van toezicht, gemeente- of jeugdraden en belangenorganisaties.

Wat ga je leren?
Elke dag starten we om 10.00 uur in Den Haag. Een groot aantal ervaren sprekers gaat met je in gesprek en leren je de kneepjes van het vak. Vragen die onder meer aan de orde komen zijn:

  • Wat is public affairs, belangenbehartiging en lobby?
  • Hoe werkt de Eerste en Tweede Kamer?
  • Hoe beïnvloed je een ministerie?
  • Hoe bouw je aan een effectieve strategie?
  • Wat is het belang van communicatie en media?
  • Wat is je boodschap?
  • Wat zijn mijn lobbyinstrumenten?
  • Hoe werkt framing?

Met al deze onderwerpen maar ook met je persoonlijke vragen gaan we aan de slag! We werken aan cases. We verkennen de theorie. En we horen voorbeelden uit de praktijk.

Daan Bos, oud-deelnemer van de leergang, vertelt je in onderstaande video graag over zijn ervaringen:

 

Wie zijn de sprekers?
Marielle van Oort is de hoofdtrainer. Met ruim 25 jaar ervaring brengt ze praktijk en theorie bij elkaar. Maar ook externe sprekers komen langs; denk aan oud politici, wetenschappers, lobbyisten en politiek maatschappelijk betrokken jongeren en vertegenwoordigers van allerlei organisaties.

Meedoen?
De kosten van deze trainingsweek zijn €750,-. Deze kosten kunnen mogelijk worden gedekt door de organisatie waar jij als jongere actief bent in het kader van je opleidingsbudget. Voor ons is het belangrijk dat je -gezien het beperkt aantal plekken- je aanmelding voorziet van een CV, en stuurt naar marielle@vanoortenvanoort.nl