EVENT AGENDA

Online Boekenlunch met Kees Verhoeven

In ‘De democratie crasht’ waarschuwt oud-Kamerlid Kees Verhoeven ons voor de sluipmoordenaar van onze rechtsstaat: digitalisering. De overheid krijgt maar geen grip op digitale technologie – met big tech-monopolies, datalekken en privacyschandalen tot gevolg. Intussen versterken sociale media de polarisatie en het hokjesdenken, zowel in de samenleving als in de Tweede Kamer. De politiek raakt oververhit en is steeds minder in staat om maatschappelijke uitdagingen en grote crises het hoofd te bieden. Bij de Public Affairs Academie gaat Kees Verhoeven hierover tijdens onze Online Boekenlunch in gesprek.

Aan de hand van zijn ervaringen in de Tweede Kamer laat Verhoeven zien hoe digitalisering de democratie veranderde; op de een of andere manier gaan de twee niet goed samen. Verhoeven maakt duidelijk hoe digitale technologie ons in haar greep heeft en ons denken en doen beïnvloedt. Hij geeft antwoord op de vragen: Wat kunnen we doen om digitalisering in goede banen te leiden? Hoe kunnen we onze democratie redden?

Kees Verhoeven (1976) was tussen 2010 en 2021 Tweede Kamerlid voor D66. Hij staat bekend om zijn inzet voor privacy en een betere digitale overheid. Hij stond op tegen techreuzen als Google en Facebook.

Online Boekenlunch
Op donderdag 9 februari is Kees Verhoeven te gast bij de Public Affairs Academie om tijdens een Online Boekenlunch door te praten over zijn boek. Het gesprek zal ongeveer een uur duren, van 12:00 tot 13:00. Het gesprek zenden we online uit, waarbij er tijdens het gesprek genoeg ruimte is om ook je eigen vragen aan de schrijver te stellen.

Kosten en aanmelding
De kosten voor deelname aan deze Online Boekenlunch bedragen €2,50. Wil je gelijk het boek ‘De democratie crasht bestellen? Voor €22,99 krijgt u het boek thuisbezorgd en kunt u deelnemen aan de Online Boekenlunch. Voor huidige deelnemers aan meerdaagse Public Affairs Academie-masterclasses en Metis-gebruikers is deelname gratis. Eén dag van tevoren ontvang je van ons een link naar de online sessie.

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Neem voor vragen gerust contact met ons op. Op onze activiteiten zijn de algemene voorwaarden en onze privacyverklaring van toepassing.