EVENT AGENDA

Masterclass Invloed in Public Affairs

Wie in de boeken duikt, zal bij alle definities van public affairs het woord ‘invloed’ tegenkomen. Of het nu gaat om direct effect op beleid, het optrekken met andere stakeholders of het sturen van de publieke opinie; invloed is een sleutelbegrip. Toch wordt zelden antwoord gegeven op de vraag hoe invloed in public affairs er precies uitziet. Tijd om dat gesprek eens te starten! Dat doen we met veel plezier tijdens de training ‘Invloed in public affairs’.

Deze training staat onder leiding van Marielle van Oort, die als senior adviseur public affairs het begrip invloed vanuit verschillende kanten heeft benaderd. De masterclass bouwt mede voort op onze publicatie over invloed en beïnvloeding in public affairs.

Publicatie
Eerder brachten we de publicatie ‘Invloed in public affairs: wetenschap en praktijk samengebracht’ uit. Deze publicatie is gebaseerd op ervaring van public affairs adviseurs zelf, een uitgebreide literatuurstudie en een groot aantal interviews met relevante stakeholders, en op die manier gekeken naar de verschillende manieren van invloed in public affairs. Wat voegen deze verschillende perspectieven toe aan de definitie van invloed? Hoe verhoudt invloed zich tot macht? En hoe vergroot je je invloed?

Opzet
Aan het begin van de training gaan we vanuit een aantal wetenschappelijke disciplines in op verschillende theoretische perspectieven op het concept invloed. Wat leert bijvoorbeeld de psychologie, communicatiewetenschap of bestuurskunde ons over beïnvloeding?

Vervolgens kijken we naar thema’s die public affairs professionals herkennen als belangrijkste ingrediënten van invloed. In hoeverre overlappen deze thema’s met de theorie? Wat valt op?

Ten slotte gaan we in op misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf als public affairs professional kunt stellen: hoe vergroot je je eigen invloed? Aan de hand van jouw vragen gaan we het gesprek aan over jouw invloed!

Bij deelname aan deze training ontvang je de publicatie over invloed geheel kosteloos.

Aanmelden en meer informatie
Deelname aan deze training kost €750,- (exclusief btw, inclusief lunch en publicatie). De masterclass vindt op vrijdag 7 oktober 2022 van 10.00 – 16.00 uur plaats bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag.

Je kunt je aanmelden of meer informatie opvragen via het formulier hieronder.

[contact-form-7 id=”5415″ title=”Responsief aanmeldformulier | Masterclass Invloed in Public Affairs”]