Terug naar homepage

PA-podcast!

De Public Affairs Academie podcast is dé politieke podcast in Nederland. Podcasts zijn voor belangenbehartigers inmiddels onmisbaar voor duiding, inspiratie én verdieping van belangenbehartiging en politiek. Precies de reden waarom de Public Affairs Academie is gestart met haar eerste seizoen. Met de PA-podcast vertellen we verhalen die duiding én verdieping geven. We brengen de politieke arena naar de luisteraar op de fiets, in de trein, thuis of op werk.

De podcast is te beluisteren via SoundCloud en via Spotify.

Aflevering 4: nieuwe politiek in het gemeentehuis
Nu de formaties in volle gang zijn, nemen wij u in de nieuwste aflevering van de PA-podcast mee naar de gemeenten. Gemeenten waarin nieuwe politiek centraal staat, met raadsbrede akkoorden, en actieve betrokkenheid van inwoners. Nieuwe politiek, waarin er ook nieuwe kansen liggen voor belangenbehartigers! In de podcast spreken we Rien Fraanje, secretaris-directeur van de Raad voor het openbaar bestuur (ROB) over zijn visie op nieuwe politiek.  Wethouder en locoburgemeester van gemeente Kaag en Braassem Floris Schoonderwoerd laat verder zien waar en hoe inwoners zelf het verschil maken én welke rol de gemeente hierin als partner speelt. Luister hier hun verhaal!

Aflevering 3: het persoonlijke verhaal
In de derde aflevering van de PA-academie podcast staat het persoonlijke verhaal centraal. Persoonlijke verhalen waarmee belangenbehartigers agenderen, beïnvloeden en verandering teweeg brengen. Maar wat is de kracht van een eigen ervaring? Wat zijn de valkuilen? In deze podcast delen belangenbehartigers uit de jongerenleergang van de PA-academie én Patient Advocate Astrid Nollen hun ervaringen. Ervaar zelf de kracht van hun persoonlijke verhaal!

Aflevering 2: Public Affairs in de polder
Tijdens Rutte-III zal het poldermodel van grote politieke kracht blijven, ook binnen de zorg, het onderwijs, klimaat en andere beleidsterrein. Meepraten in de polder betekent: kansen om beleid te beïnvloeden, maar ook een verhoogd afbreukrisico. Hoe kunnen belangenbehartigers hier het beste mee omgaan? Dat bespreekt de PA-Academie met ervaren polderaars: Alexander Rinnooy Kan (Eerste Kamerlid en hoogleraar), Patrick Fey (CNV) en Frank Bluiminck (VGN).

Aflevering 1: in gesprek met nieuwe Tweede Kamerleden
In de eerste aflevering gaan we in gesprek met Tweede Kamerleden Sophie Hermans (VVD), Suzanne Kröger (GroenLinks) en Maurits von Martels (CDA). Hoe ervaren zij de overstap naar het parlement? Welke tips hebben zij voor belangenbehartigers? Wat zijn hun ambities en drijfveren?

Neem contact met ons op via e-mail of 070-3242765.