De wetenschapper bevindt zich midden in de politieke en bestuurlijke arena. Wetenschappers leveren, al dan niet bewust, een belangrijke bijdrage aan het politieke, bestuurlijke en maatschappelijke debat. Daar bereiden wij hen vaak nog niet op voor, terwijl we wetenschappers wel klaarstomen voor een mediaoptreden. Tijd om daar verandering in te brengen en wetenschapscommunicatoren dé tools in handen te geven om ‘hun’ wetenschappers voor te bereiden op de politieke en bestuurlijke arena!
Daarom organiseren de commissie Politiek & Wetenschap van SciCom NL en de Public Affairs Academie samen een drieluik van masterclasses ‘Public Affairs voor wetenschapscommunicatoren’.
Klaar voor de politieke en bestuurlijke arena
Met een drieluik van masterclasses krijgen wetenschapscommunicatoren dé inzichten en tools in handen om hun wetenschappers op een goede manier voor te bereiden op de politieke en bestuurlijke arena. Onderwerpen die aan bod komen zijn: het politieke spel en de wereld van public affairs, inzichten hoe politici en ambtenaren wetenschappelijk onderzoek benutten, het samenspel van media, beleid en wetenschap en de rol van de wetenschapper en de communicator hierin.
Train de trainer
De masterclasses zijn speciaal voor wetenschapscommunicatoren van universiteiten en kennisinstellingen. Het concept is ‘train de trainer’: de deelnemers worden getraind zodat zij in staat zijn hun wetenschappers optimaal te ondersteunen.
Masterclass drieluik Public Affairs voor wetenschapscommunicatoren
Meld je hier aan!

   *   Masterclass 1: Duik in de wereld van invloed en macht
        1 november 2018, reeds gehouden
   *   Masterclass 2: Invloed via media en beleid
        31 januari 2019, 10.00 – 14.00 uur
   *   Masterclass 3: Kruip in het hoofd van…
        28 maart 2019, 10.00 – 14.00 uur
Locaties
Masterclass 3  (28 maart) zal plaatsvinden op een nog nader bekend te maken locatie.Wel is zeker dat dit in Den Haag zal zijn.
Kosten
Leden van SciCom NL en PWC: €300,- (excl. btw) / niet-leden €450,- (excl. btw)  (100,- per masterclass (excl. btw) / niet-leden €150,- per masterclass (excl. btw))*. We raden sterk aan om het volledige drieluik te volgen.
*De kosten van een eventueel facultatief programma in de Tweede Kamer bedragen €25,- (excl. btw)
Comments are closed.