EVENT AGENDA

ZomerAcademie | Hoe organiseer je participatie in je belangenbehartiging? Doen wat je belooft!

Geef jezelf een inspirerende boost tijdens de ZomerAcademie 2021. In de ZomerAcademie geven we onze trainingen in een compacte 2-daagse variant tegen een speciaal gereduceerd tarief. Jouw persoonlijke leervraag staat tijdens de trainingen centraal, waarbij we in kleine groepen met elkaar aan de slag gaan. De trainingen wisselen we af met ontspannende activiteiten in Den Haag. Kortom: jij krijgt een ideale mix van leren en verdiepen, (zelf)reflectie en ontspanning.


Participatie in je belangenbehartiging
Praten námens de doelgroep/achterban/stakeholders betekent praten mét de doelgroep/achterban/stakeholders. In deze tweedaagse training gaan we in op het betrekken van ervaringsdeskundigen, de achterban, direct betrokkenen, en leden bij je belangenbehartiging. Hoe vlieg je dat aan? Hoe borg je de betrokkenheid? We gaan in op verschillende participatiemodellen, we verkennen de ontwikkelingen rond grassroots-lobby en ontdekken storytelling als instrument. Een interactieve training met gastsprekers die vanuit hun eigen ervaringen bijdragen leveren. Wil jij je achterban of doelgroep betrekken bij de belangenbehartiging? Dan geeft deze tweedaagse training een goede basis!

Wat kun je verwachten?

  • We gaan in op de kracht van het betrekken van de achterban. Hoe kun je je achterban betrekken in de belangenbehartiging? Welke stappen kun je zetten? Praktisch maar wel verantwoord. We reiken je verschillende middelen en routes aan.
  • Hoe kun je ervaringsdeskundigheid als bron van je belangenbehartiging benutten? Vaak hebben betrokkenen een verhaal te vertellen die raakt aan een breder publiek verhaal. Hoe zet je de ervaringsdeskundigheid in? Hoe zorg je dat ervaringsdeskundigen dichtbij zichzelf blijven en vooral regie houden? Hoe kun je ze begeleiden? Wat zijn wegingen die bij hun inzet spelen? Vanuit de praktijk vragen we ervaringsdeskundigen in dit deel van de cursus aan te sluiten en te vertellen over hun ervaringen bij belangenbehartiging.
  • De term als het gaat om het belang van mensen in beweging te krijgen is grassroots-lobby/ Wat is een grassroot-lobby? Hoe organiseer je deze effectief? En wat zijn goede voorbeelden? We gaan er in deze masterclass op in.
  • Storytelling in public affairs is het laatste onderdeel. Mensen hebben verhalen die het verschil kunnen maken. Hoe zetten je deze in? Wat is een goed verhaal? Hoe zorg je dat het een sprekend verhaal wordt? Kortom: wat zijn de do’s en don’ts?

Voorafgaand aan deze training zetten we een survey uit waarbij we concreet uitvragen wat er nog meer aan de orde zou moeten komen.

Na deze training:

  • Heb je concrete instrumenten in handen waarmee je de groep namens wie je spreekt kan betrekken in de belangenbehartiging van je organisatie
  • Heb je zicht op hoe je ervaringsdeskundigen kunt betrekken en begeleiden in hun belangenbehartigingsrol
  • Heb je een beeld hoe grassroot-lobby loopt en hoe je deze kan (helpen) opzetten
  • Heb je een beeld hoe verhalen vanuit de achterban en ervaringsdeskundigen impact kunnen hebben
Opzet

De masterclass start de eerste dag om 9.30 uur. We sluiten deze dag af met een ‘inspiratiediner’ waarbij we je verrassen en inspireren met gastsprekers of activiteiten. De tweede dag starten we om 10.00 uur. Ben je een ochtendmens? Dan nodigen we je uit voor een reflectieve ochtendwandeling op het strand met koffie en croissants. We sluiten af rond 17.00 uur.

Overnachten?

Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je leert tijdens de training rustig op je in laten werken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Vanzelfsprekend kunnen we voor jou een overnachting regelen in Den Haag. We stemmen graag met je af wat je wensen zijn.

Datum en locatie

Deze masterclass vindt plaats op 2 en 3 september 2021, op verschillende locaties in Den Haag.

Aanmelden en meer informatie

Voor de ZomerAcademie hanteren we een gereduceerd tarief. De kosten voor deelname aan deze masterclass bedragen daarom slechts €950,- exclusief BTW en eventuele overnachtingskosten. Uiteraard wordt de training gegeven met voldoende afstand en geheel volgens de op dat moment geldende coronarichtlijnen van het RIVM. Je kunt je aanmelden voor deze masterclass via het onderstaande formulier. Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Deze masterclass is onderdeel van onze ZomerAcademie. Benieuwd naar het gehele programma? Klik hier.

[contact-form-7 id=”4604″ title=”Aanmeldformulier | ZomerAcademie 2021: Participatie in je belangenbehartiging”]