EVENT AGENDA

Stakeholdermanagement: wie moet jij kennen en wie moet jou kennen? | juni 2022

Voor iedere professional die te maken heeft met public affairs, advocacy of communicatie is stakeholdermanagement een belangrijk aspect van zijn of haar werk. Hoe kun je hier structureel vorm en invulling aan geven om jouw belang nog strategischer te kunnen positioneren? Deze vraag staat centraal tijdens deze masterclass, waarin je met een ervaren trainer en met je medecursisten aan de slag gaat.

Het identificeren van de belangrijkste actoren in de omgeving van jouw organisatie of lobbydoel is een belangrijk onderdeel van iedere public affairsstrategie. Maar hoe breng je hen in kaart? Daarbij gaat het niet alleen om de bekende actoren, maar ook om de nog onbekende of minder voor de hand liggende, de zogenaamde ‘strange bedfellows’. En vervolgens: hoe herken je de impact of invloed van verschillende stakeholders die zich rond jouw issue bevinden? En als je dit weet: hoe draag je dan zorg voor een goede, gerichte communicatie richting de voor jou belangrijke stakeholders? En op welke manieren kun je ze bij jouw organisatie of lobbydoel betrekken wanneer dit nodig is?

Opzet
In deze training gaan we in op deze en nog veel meer vragen. We nemen je mee langs verschillende modellen uit de theorie, behandelen uitgebreid de praktijk en we reflecteren samen op jouw vragen. Aanvullende vragen als coalitievorming en netwerken kunnen ook aan de orde komen. Kortom: een interactieve en direct toepasbare sessie!

Aanmelden en meer informatie
Deze masterclass vindt plaats op donderdag 23 juni 2022 tussen 10:00 en 16:00 uur bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. Deelname kost €500,- (exclusief BTW). De factuur ontvang je na afloop van de training. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

Deze training bieden we overigens ook incompany aan. Informeer naar de mogelijkheden.

[contact-form-7 id=”5312″ title=”Responsief aanmeldformulier | Masterclass Stakeholdermanagement (juni 2022)”]