Online Winter School
Nu met Online PA-spreekuur!
De Tweede Kamerverkiezingen naderen snel. En ondertussen gaat het politieke debat verder. Corona houdt beleid en politiek in de houdgreep. Een interessante periode voor belangenbehartiging ligt voor begin 2021 in het verschiet. Maar wat betekent dit voor je organisatie? Hoe bereid je hierop voor? Wat zijn de stappen die je kunt zetten? Of heb je andere vragen? Zoek je antwoorden op deze en andere vragen? Dan is onze Online Winter School iets voor jou!
In de Online Winter School kun je verspreid over twee dagen zes verschillende webinars volgen. Je kunt losse modules, maar ook het hele programma volgen. En we hebben op 14 januari een online spreekuur, gratis voor iedereen die drie of meer webinars volgt. De modules die we deze winter aanbieden:
Hoe leren nieuwe Kamerleden je organisatie kennen? (13/01 | 11.00 uur)
Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Dat betekent dat nieuwe Kamerleden het veld betreden. Maar ook dat deze nieuwe Tweede Kamerleden jouw organisatie moeten leren kennen. Hoe ga je dat aanpakken? In dit webinar gaan we hier op in! Hoe zorg je dat zij je leren kennen? Kan je hen vanuit de praktijk mogelijkheden aanbieden om zich in te werken op een dossier? Maar ook: hoe kun je zittende Kamerleden ondersteunen op nieuwe dossiers? En hoe gaat dat eigenlijk na de verkiezingen; welke dossiers blijven actief op de agenda staan? Een webinar met praktische tips en vooral ook antwoorden op jouw vragen. Dit webinar wordt gegeven door Marielle van Oort.
Stakeholdermanagement en technologische ontwikkeling (13/01 | 13.00 uur)
Dr. Sikke Jansma verdedigde onlangs met succes zijn proefschrift over manieren waarop wissel- en samenwerking tussen stakeholders technologische veranderingen kunnen beïnvloeden. Een succesvolle implementatie van technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen is namelijk niet vanzelfsprekend. Naast de technische uitdagingen zijn er ook sociale aspecten die impact hebben. Bij de ontwikkeling en implementatie van technologische innovaties moet je navigeren tussen deze belangen. Sikke neemt ons op die reis mee. Hij deed onder meer onderzoek naar de technologie en implementatie van genetisch gemodificeerd voedsel, de transitie naar aardgasvrij en momenteel naar de implementatie van het Covid-19 vaccin. Uit zijn studie blijkt dat wisselwerking tussen stakeholders verschillende functies dient, zoals het creëren van een positievere beeldvorming, het vergroten van de legitimiteit, en het verkrijgen van financiële middelen. Hoe werkt dat? Welke lessen kunnen we hieruit leren? En wat is zijn vergezicht naar de toekomst? In dit webinar gaat Sikke aan de hand van zijn eigen onderzoek in op deze en nog veel meer vragen. Doe mee!
Nieuwe competenties voor PA-professionals (13/01 | 15.00 uur)
Het werk van de PA-professional is de afgelopen maanden veranderd. Online werken en online je belangen behartigen, is daar één voorbeeld van. Is invloed en de wijze van beïnvloeding veranderd? Wat is invloed eigenlijk? Vanuit dit perspectief van invloed kijken we naar de hedendaagse competenties van de PA-professional en belangenbehartiger. Wat heb je nodig om op een effectieve wijze je belang te behartigen? In dit webinar geven we je inzicht in het onderzoek dat we onlangs uitvoerden rond invloed. En we verbinden hieraan de analyse van wat dit betekent voor jouw vakmanschap. Interactief en redenerend vanuit kansen. Als je deze webinar volgt ontvang je ook het onderzoek!
Help, mijn motie is aangenomen! Wat nu? (14/01 | 9.15 uur)
Je hebt met succes je belangrijke lobbydoelstelling op de politieke agenda gezet. Dankzij een aangenomen motie of amendement of na een toezegging van de minister lijkt jouw punt verankerd in het overheidsbeleid. Maar hoe gaat het verder? Hoe houd je de vinger aan de pols? Hoe zorg je ervoor dat politieke besluitvorming daadwerkelijk wordt omgezet in resultaten? Hoe blijf je op de hoogte van de voortgang in de uitvoering? Hoe werken begrotingsamendementen? Wat is het juiste moment om contact te zoeken als resultaten uitblijven? En bij wie moet je zijn? Kortom: hoe verzilver je het succes en hoe help je het beleid te concretiseren? In dit webinar doorlopen we het traject dat een motie of amendement aflegt en wat erbij komt kijken om een motie of amendement te formuleren. We laten je zien hoe een motie of amendement kan verzekeren dat je betrokken blijft na aanvaarding in de Tweede Kamer. We verkennen hoe je kunt samenwerken met beleidsmakers en vooral ook wanneer je stil moet zitten. Ook schetsen wij je kansen om actief betrokken te worden bij de uitvoering van beleid.
Beeldende communicatie in public affairs (14/01 | 11.15 uur)
Hoe versterk je je boodschap met beeld? Hoe komt dit binnen bij de ontvanger? Wat kan je praktisch als PA-professional met verschillende media en beeldstijlen? Deze vragen staan centraal in dit webinar. Een super actueel onderwerp voorafgaand aan de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Met Simon van Vegten, director content bij DPI, gaan we in gesprek over wat wel en niet werkt in het digitale tijdperk. DPI maakt voor een breed scala aan opdrachtgevers beeldende digitale content om hun boodschappen extra kracht bij te zetten. Simon is onder andere betrokken bij de communicatie van het RIVM over de coronamaatregelen en heeft dus van dichtbij kunnen zien hoe communicatie mensen aanzet tot bepaalde acties (of juist niet). In een interactieve webinar met veel praktijkvoorbeelden laat Simon zien hoe beeld écht impact kan hebben. Corporate storytelling, pakkende visualisaties en infographics met impact: alles komt aan bod. Doe mee en stel je vragen!
Digital public affairs: verkenning en verdieping (14/01 | 13.15 uur)
Digital public affairs, wat is het? En hoe gebruik je het? Politieke campagnes maken al jaren gebruik van de mogelijkheden die sociale media, influencers en data-analyse bieden, maar binnen de belangenbehartiging staat digitaal beïnvloeden vaak nog in de kinderschoenen. In eerste instantie lijkt het misschien oppervlakkig: invloed winnen door meer views en likes te genereren. Maar digital public affairs gaat veel verder dan een tweet plaatsen of het delen van een spraakmakend filmpje. Het biedt de mogelijkheid invloed uit te oefenen op het publieke debat en langdurige betrokkenheid te creëren. Eén van onze onderzoeksstagiaires wijdde er een half jaar onderzoek aan. In deze webinar geven we een terugkoppeling van het onderzoek en gaan we aan de hand van casussen uit de praktijk in op de kansen die digital public affairs biedt. Daarnaast komen ook de dilemma’s bij het uitrollen van een digitale lobbystrategie aan bod. Aan de hand van jouw vragen gaan we de diepte in over de kansen die digital public affairs biedt!
Gratis bij drie of meer webinars: Online PA-spreekuur!
Wat is het verschil tussen een hoorzitting en een rondetafelgesprek? Hoe vind ik de juiste persoon? Wat is een online petitie? Wat is een krachtige boodschap voor een lobby? We proberen in dit Online PA-spreekuur spreekuur alle mogelijke vragen over public affairs te beantwoorden. Je kunt vooraf je vragen aan ons voorleggen via de mail of direct online tijdens het webinar. Doordat meestal een breed scala aan vragen binnenkomt, worden meer vragen beantwoord dan je wellicht vooraf voor ogen had. En als we je het antwoord tijdens de sessie schuldig moeten blijven, komen we er na afloop bij je op terug. Wil je meedoen? Dat kan! In de laatste namiddag van de Online Winter School maken we hier ruimte voor. Twee uur lang beantwoorden we je vragen. Bij het volgen van drie of meer webinars, zijn er geen kosten aan deze webinar verbonden. Je kunt ook het Online PA-spreekuur ook los volgen, dat kan hier.
Hoe werkt het?
De webinars duren ieder een uur tot vijf kwartier. Je kunt je per module aanmelden maar ook het volledige programma volgen. De kosten voor het volgen van een individuele webinar bedragen €40,-. Volg je alle webinars? Dan ontvang je 10% korting. Bij deelname aan drie of meer webinars doe je bovendien gratis mee met het Online PA-spreekuur (t.w.v. €40,-).
Woensdag 13/1 | Donderdag 14/1 | ||
11.00 uur | Hoe leren nieuwe Kamerleden je organisatie kennen? | 9.15 uur | Help, mijn motie is aangenomen! Wat nu? |
13.00 uur | Stakeholdersmanagement en technologische ontwikkeling | 11.15 uur | Beeldende communicatie in public affairs |
15.00 uur | Nieuwe competenties voor PA-professionals | 13.15 uur | Digitale public affairs: verkenning en verdieping |
15.30 uur | Online PA-spreekuur |
Genoemde tarieven zijn exclusief BTW. Kies welke webinars je wilt volgen en meld je aan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Selecteer ook of je wilt betalen met iDeal of door middel van een factuur (bij deelname aan slechts één webinar is iDeal-betaling verplicht). Na aanmelding ontvang je van ons een mail met daarin de betaalinformatie. In de week van de Online Winter School ontvang je je unieke kijklink(s). Meer weten? Informeer via info@pa-academie.nl of 070 32 42 765.
[contact-form-7 id=”3494″ title=”Aanmeldformulier Online Winter School”]