EVENT AGENDA

Online Boekenlunch met Lise Witteman!

In haar nieuwe boek ‘Sluiproute Brussel’ schrijft Lise Witteman over het bedrijfsleven dat via de lobby in Brussel probeert het beleid te beïnvloeden. Bij de Public Affairs Academie gaat ze tijdens onze vernieuwde Online Boekenlunch in gesprek met Marielle van Oort, met wie zij door praat over die Brusselse lobby. 


Lise Witteman zit nu drie jaar in Brussel, waar ze heentrok om verhalen te schrijven voor Follow The Money en De Groene Amsterdammer. In die drie jaar heeft ze zich ook verdiept in de Brusselse lobby van bedrijven, waar dit boek uit voortgekomen is. Wat haar verbaast is het gemak waarmee het bedrijfsleven in Brussel invloed uitoefent op beleidsmakers. Soms wist Witteman zelfs al dat een issue belobbyd werd, terwijl het in Den Haag nog niet eens op de agenda stond.

In het boek verzamelt Witteman voorbeelden en incidenten uit de afgelopen tien jaar, waarin lobbyisten van bedrijven heel duidelijk hun best deden om een bepaald issue te beïnvloeden. Het is niet specifiek één sector die ze in het boek behandelt; het gaat meer om de handelswijze die door de lobbyisten wordt toegepast, én door beleidsmakers wordt toegelaten en ontvangen. Het boek is dan ook niet per se een aanklacht tegen lobbyisten, maar meer een oproep aan de politiek om zorgvuldig met de belangen die lobbyisten naar voren brengen om te gaan.

Online Boekenlunch
Op donderdag 30 september is Lise Witteman te gast bij de Public Affairs Academie om tijdens een Online Boekenlunch door te praten over het boek. Het gesprek zal ongeveer een uur duren, van 12:00 tot 13:00 uur. Het gesprek zenden we online uit, waarbij er tijdens het gesprek genoeg ruimte is om ook je eigen vragen aan de schrijfster te stellen. Leuk om tijdens je lunch onder het genot van een broodje even in te schakelen!

Kosten en aanmelding
De kosten voor deelname aan deze Online Boekenlunch bedragen €2,50. Als je ook meteen het boek van Witteman wilt bestellen, wordt dat €25,-; het boek krijg je dan in je brievenbus. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Neem voor vragen gerust contact met ons op.

[contact-form-7 id=”4995″ title=”Responsief aanmeldformulier | Boekbespreking FTM (september 2021)”]