Masterclass Public Affairs voor communicatieprofessionals

Ontdek hoe je als communicatieprofessional nog strategischer kunt opereren in het politieke speelveld met de Masterclass Public Affairs! Leer de krachtige raakvlakken tussen communicatie en public affairs kennen en benutten voor een sterkere positionering van jouw organisatie. Met de opgedane kennis kun je direct aan de slag in jouw werk!
  • Leer impact creëren: met de opgedane kennis en vaardigheden kun je effectievere communicatie-inspanningen leveren om de positie van je organisatie te versterken
  • Ontwikkel met inzichten vanuit de politieke context van Den Haag strategieën die effectief inspelen op politieke spelregels
  • Leer welke communicatiemiddelen en -instrumenten in public affairs worden gebruikt om beleid te beïnvloeden

donderdag 12 december 2024

10:00-16:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€ 825
(Per persoon. Exclusief BTW, inclusief lunch)
Contact
  • Al meer dan 10 jaar ervaring
  • Meer dan 1.000 deelnemers per jaar
  • Trainers uit wetenschap en praktijk

Masterclass Public Affairs voor communicatieprofessionals

Deze praktijkgerichte masterclass biedt inzicht in het Haagse lobbyproces, hoe je effectief jouw boodschap formuleert en hoe je deze aan de politieke agenda koppelt. Ontdek de essentiële rollen binnen public affairs en hoe je een krachtige communicatiestrategie ontwikkelt, die naadloos aansluit bij jouw doelgroep en politieke opponenten.
Daarnaast leer je alle impactvolle communicatie-instrumenten kennen, zoals framing en het gebruik van verschillende media, om het beleid te beïnvloeden.

Tijdens de Masterclass ga je met drie hoofdonderwerpen aan de slag.

1. Introductie public affairs: verschillen en raakvlakken met het strategisch communicatieplan
In de introductie van public affairs kijken we naar zowel de verschillen als de raakvlakken met het strategisch communicatieplan. We ontdekken hoe deze twee invalshoeken elkaar kunnen versterken en welke kansen en risico’s daarbij komen kijken. Daarnaast bieden we inzicht in het Haagse lobbyproces, zodat je effectief kunt navigeren in de politieke arena.

2. Rollen binnen public affairs: hoe bouw je aan een communicatiestrategie die in lijn is met public affairs?
Een belangrijk aspect binnen public affairs zijn de rollen die verschillende partijen kunnen innemen. We geven een overzicht van deze diverse rollen en laten zien hoe je jouw organisatie strategisch kunt positioneren. Hierbij houden we rekening met het publiek en zelfs politieke opponenten. Communicatie speelt hierin een cruciale rol en we laten zien waar en hoe communicatie het verschil kan maken. Met deze tools leer je een krachtige strategie te ontwikkelen die jouw belangen optimaal vertegenwoordigt.

3. Communicatie-instrumenten in public affairs
Ten slotte behandelen we alle communicatie-instrumenten die van belang zijn in public affairs om impact te creëren. We kijken naar onder andere framing, het gebruik van het persoonlijke verhaal en hoe verschillende media kunnen worden ingezet. Timing is hierbij ook van groot belang: we laten zien wanneer je welk instrument het beste kunt inzetten om het gewenste effect te bereiken.

Deze Masterclass is bedoeld voor communicatieprofessionals die verantwoordelijk zijn voor de communicatie van hun public affairs/belangenbehartigingsafdeling.  Ook voor public affairs professionals zonder communicatie ondersteuning is deze Masterclass een aanrader.

Is de Masterclass geschikt voor mij?
De Masterclass is geschikt voor beginnende en ervaren PA-adviseurs, beleidsmedewerkers en communicatieprofessionals die zich met belangenbehartiging bezig houden.
Is er ruimte voor mijn eigen situatie?
Tijdens de Masterclass is er veel ruimte voor vragen en casus-inbreng. Juist daarom zijn de groepen relatief klein!
Hoe en wanneer vindt facturering plaats?
Bij de aanmelding kun je aangeven waar de factuur heen moet, en wat een eventueel referentienummer is. De factuur wordt voorgaand aan de Masterclass naar dit adres verzonden.
Hoe groot is de groep?
We werken meestal met relatief kleine groepen van ongeveer 5 tot 10 deelnemers zodat er ruimte is voor break-outs en casus-inbreng.
5,0
5,0 / 5
Handig voor in de praktijk
Je krijgt tips en tricks om meteen toe te passen in de praktijk én het is heel relevant om eigen praktijkvoorbeelden te bespreken, zoals er nu wordt gedaan.
4,5
4,5 / 5
Leerzame Masterclass
Leerzaam, interactief en nuttig voor communicatieprofessionals. Alle tijd voor eigen casussen

Marielle van Oort - Trainer

Heb je vragen over de Masterclass?
Onze programma manager helpt je graag verder!

Neem contact op

donderdag 12 december 2024

10:00-16:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€ 825
(Per persoon. Exclusief BTW, inclusief lunch)
Contact