Masterclass Public Affairs

De Public Affairs Academie organiseert met veel plezier de vierdaagse Masterclass Public Affairs. Ben je als belangenbehartiger of communicatieprofessional op zoek naar verdieping van je public affairs-kennis? Wil je je lobbyvaardigheden perfectioneren? Wil je leren hoe je jouw belang echt op de kaart zet? Welke elementen een public affairsplan heeft voor een effectieve interne en externe lobby? Hoe je issuemanagement en een omgevingsanalyse het beste in kunt zetten? Deze Masterclass brengt je helemaal up-to-date en geeft je de tools in handen je doelen nog beter te bereiken.
 • Verbeter in vier dagdelen je belangenbehartiging- en beleidsbeïnvloedingsvaardigheden
 • Leer issuemanagement en omgevingsanalyse effectief in te zetten
 • Ontdek de procedures en strategieën van politiek Den Haag, met praktische en praktijkgerichte tools, zoals waar en hoe je invloed kan uitoefenen

donderdag 16 mei 2024

STARTDATUM
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€ 1.705
(Per persoon. Exclusief BTW, inclusief literatuur naar keuze)
Contact
 • Al meer dan 10 jaar ervaring
 • Meer dan 1.000 deelnemers per jaar
 • Trainers uit wetenschap en praktijk

Masterclass Public Affairs

De praktijk staat centraal tijdens deze Masterclass. In vier dagdelen ga je samen met ervaren trainers aan de slag met de basis van lobby en public affairs. Vanuit een theoretische basis, en altijd gericht op de dagelijkse praktijk. We nemen je in vogelvlucht mee langs de procedures en strategieën van het politieke speelveld, samen met een kleine groep andere public affairs-professionals. Wij laten je zien waar de kansen liggen, en waar, wanneer en hoe jouw lobby het verschil maakt. Bovendien ontvang je recente literatuur over het vak. Door de specifieke opzet van deze Masterclass – een reeks van vier dagdelen – kan je de opgedane kennis en inspiratie meteen toepassen in je werk. Helder en praktisch.

Gedurende de Masterclass komen onder andere de volgende vragen aan bod:

 • Wat is public affairs?
 • Hoe functioneert ‘Den Haag’?
 • Wat is het belang van netwerken?
 • Hoe smeed je effectieve coalities?
 • Welke instrumenten zet je in?
 • Welke elementen heeft een public affairsplan?
 • Wat zijn de do’s en don’ts van public affairs?
 • Waar versterken communicatie en public affairs elkaar?
 • Hoe zet je (sociale) media effectief in?
 • Wat zijn actuele trends?

De data van de Masterclass

 • Donderdag 16 mei – 09.00 – 13.30 uur
 • Dinsdag 21 mei – 13.00 – 17.00 uur
 • Donderdag 30 mei – 9.00 – 13.30 uur
 • Donderdag 6 juni – 13:00 – 17.00 uur

Deze vierdaagse Masterclass is bedoeld voor public affairs professionals die hun inzet op een hoger niveau willen brengen. Ook zeer geschikt voor professionals die zijdelings te maken hebben met public affairs en het spel beter willen snappen.

Is de Masterclass geschikt voor mij?
De Masterclass is geschikt voor beginnende en ervaren PA-adviseurs, beleidsmedewerkers en communicatieprofessionals die zich met belangenbehartiging bezig houden.
Is er ruimte voor mijn eigen situatie?
Tijdens de Masterclass is er veel ruimte voor vragen en casus-inbreng. Juist daarom zijn de groepen relatief klein!
Hoe en wanneer vindt facturering plaats?
Bij de aanmelding kun je aangeven waar de factuur heen moet, en wat een eventueel referentienummer is. De factuur wordt voorgaand aan de Masterclass naar dit adres verzonden.
Hoe groot is de groep?
We werken meestal met relatief kleine groepen van ongeveer 5 tot 10 deelnemers zodat er ruimte is voor break-outs en casus-inbreng.
5,0
5,0 / 5
Mijn lobby in beeld
In vier middagen heb ik enorm veel informatie en concrete handvatten gekregen om mijn projecten en lobby doelen in de regio te analyseren en duidelijk te krijgen waar het precies om gaat. Daarnaast heeft de training mij geholpen om het gehele spectrum er om heen – wie neem ik wel of niet mee in het lobbyproces of hoe kom ik van analyse tot actie – in beeld te krijgen.
Rutger
5,0
5,0 / 5
Goede investering!
Ik heb zeer genoten van de lessen waarin veel tijd was om juist mijn eigen ANWB – ‘uitdagingen’ in de regio te bespreken en daar feedback op te krijgen. Als je beter de kneepjes van het vak beheerst lukt het je in feite om alle lobbydoelen waar je voor staat – met meer focus – concreter voor het voetlicht te brengen. Ik weet zeker dat ik de komende jaren nog veel plezier zal hebben van de stof die ik tot me genomen heb!
Daphne
5,0
5,0 / 5
Perfecte balans!
De Masterclass Public Affairs is een perfecte balans tussen theorie en praktijk. De docent verduidelijkt de theorie aan de hand van (fictieve) praktijkvoorbeelden, waardoor de toepasbaarheid duidelijk wordt. Ook het werken aan je eigen casus is top! Levert direct toepasbare nieuwe inzichten op!
Anoniem
5,0
5,0 / 5
Leerzame en nuttige masterclass
Heel waardevol en direct toepasbaar in mijn dagelijkse praktijk. We hadden het niet beter kunnen treffen met alle extra’s door de verkiezingen. Je krijgt direct veel mee van alle formele en informele stromen.
Lindy Schuin – (senior) beleidsadviseur gemeente Rotterdam

Marielle van Oort - Trainer

Heb je vragen over de Masterclass?
Onze programma manager helpt je graag verder!

Neem contact op

donderdag 16 mei 2024

STARTDATUM
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€ 1.705
(Per persoon. Exclusief BTW, inclusief literatuur naar keuze)
Contact