Masterclass Klaar voor de Europese Verkiezingen

Bereid jezelf voor op de Europese Verkiezingen en zet jouw organisatie in de spotlight. Als belangenbehartiger in Nederland is het van groot belang om nu al aan de slag te gaan met het beïnvloeden van de verkiezingsprogramma's en het identificeren en uitnodigen van sleutelkandidaten voor de Europese Verkiezingen. Je krijgt inzichten in de komende negen maanden en handvatten om een plan te maken voor jouw organisatie.
  • Krijg strategische inzichten voor de komende maanden voor de Europese Verkiezingen
  • Analyseer verkiezingsprogramma's en identificeer relevante zaken voor jouw organisatie
  • Maak een plan voor jouw organisatie met behulp van de aangeboden handvatten

vrijdag 17 november 2023

10:00-15:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€ 750
(Per persoon. Exclusief BTW, inclusief lunch)
Contact
  • Al meer dan 10 jaar ervaring
  • Meer dan 1.000 deelnemers per jaar
  • Trainers uit wetenschap en praktijk

Masterclass Klaar voor de Europese Verkiezingen

Over de Masterclass

De Europese Unie heeft een aanzienlijke impact op de nationale politiek door middel van wetgeving, economisch beleid, coördinatie van beleidsterreinen en financiële steun. Deze Europese wetgeving heeft directe invloed op de nationale wetgeving, aangezien Nederland verplicht is de regels te implementeren en te handhaven. Door als belangenbehartiger te opereren op Europees niveau kun je proberen de wet- en regelgeving voor jouw organisatie te beïnvloeden. Ook biedt het de mogelijkheid om samenwerking te zoeken met andere belangengroepen, zowel op nationaal als internationaal niveau. Dit kan de slagkracht vergroten en strategische allianties vormen

Met de aankomende Europese Verkiezingen in 2024 is dit dus hét moment om jouw belang bij de EU-instellingen onder de aandacht te brengen. Als belangenbehartiger in Nederland is er nauwelijks tijd te verliezen om jezelf in positie te brengen als je het momentum van de verkiezingen wil gebruiken om het belang van je organisatie in de spotlight te krijgen. Zo moet je nu al beginnen met het beïnvloeden van de verkiezingsprogramma’s, het identificeren en het uitnodigen van sleutelkandidaten. Bovendien moeten zowel de verkiezingsprogramma’s als de uitslag geanalyseerd en geduid worden. Een omvangrijke klus!

De tijdlijn naar de Europese verkiezingen is bovendien onderbroken door de vervroegde landelijke verkiezingen. Wat voor invloed heeft dat op jou als belangenbehartiger? Tijdens de training kijken we daarom ook naar de Europese verkiezingen in het licht van de Tweede Kamerverkiezingen.

Tijdens de Masterclass:

  • Kijken we met een strategische blik naar de komende negen maanden: wanneer zal welke partij haar conceptprogramma publiceren? Wanneer komen de kandidatenlijsten uit? Wanneer wordt de lijsttrekker verkozen?
  • Analyseren we de (vorige) verkiezingsprogramma’s en halen er relevante zaken uit voor jouw organisatie. Ook kijken we naar overkoepelende thema’s en duiden we samen wat er op het spel staat.
  • Maken we een update van de tijdlijnen.
  • Geven we je handvatten zodat je een plan kan maken voor jouw organisatie.
Voor wie?

Deze Masterclass is speciaal bedoeld voor public affairs professionals die willen zorgen dat hun lobby klaar is voor de komende Europese Verkiezingen. Met de kennis opgedaan in deze Masterclass weet je kansen die er voor jouw organisatie zijn te verzilveren in de komende maanden.

Trainer

De masterclass wordt verzorgd door Milos Labovic. Milos is lobbyist van de Vervoerregio Amsterdam. Daarnaast is hij oprichter van de Superlobby Community, een gemeenschap van mensen die wil weten hoe macht en invloed werkt. Na zijn baan bij de Servische overheid werkte hij bij de Provincie Zeeland in Brussel, FMO en de Tweede Kamer. Hij is de auteur van EU Superlobby, waarin hij verschillende lobbytactieken en -strategieën uiteen waarmee je een concurrentievoordeel krijgt in de EU.

Is er ruimte voor mijn eigen situatie?
Tijdens de Masterclass is er veel ruimte voor vragen en casus-inbreng. Juist daarom zijn de groepen relatief klein!
Hoe en wanneer vindt facturering plaats?
Bij de aanmelding kun je aangeven waar de factuur heen moet, en wat een eventueel referentienummer is. De factuur wordt voorgaand aan de Masterclass naar dit adres verzonden.
Hoe groot is de groep?
We werken meestal met relatief kleine groepen van ongeveer 5 tot 10 deelnemers zodat er ruimte is voor break-outs en casus-inbreng.
Kan ik lunchwensen doorgeven in verband met allergieën?
Als een lunch is inbegrepen kun je op het aanmeldformulier aangeven of je wensen hebt in verband met allergieën of dieetwensen zoals bijvoorbeeld vegetarisch eten.
Wie is de trainer?
Jouw trainer is Milos Labovic. Milos is lobbyist van de Vervoerregio Amsterdam. Daarnaast is hij oprichter van de Superlobby Community, een gemeenschap van mensen die wil weten hoe macht en invloed werkt. Na zijn baan bij de Servische overheid werkte hij bij de Provincie Zeeland in Brussel, FMO en de Tweede Kamer. Hij is de auteur van EU Superlobby en Lobbyist van Zeeland

Milos Labovic - Trainer

Heb je vragen over de Masterclass?
Onze programma manager helpt je graag verder!

Neem contact op

vrijdag 17 november 2023

10:00-15:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€ 750
(Per persoon. Exclusief BTW, inclusief lunch)
Contact