Masterclass Idealisme in de praktijk

Deze tijd vraagt om verandering! Ontdek jouw kracht als 'force for good'! In deze Masterclass Idealisme leer je hoe je jouw idealen kunt omzetten naar impactvolle actie binnen jouw organisatie en de samenleving als geheel.
  • Ontdek de optimale route voor impactvolle verandering
  • Leer jouw idealisme om te zetten in daadkrachtige actie binnen je eigen organisatie
  • Jouw trainer is Marianne Thieme, expert in nieuw leiderschap en duurzaamheid

donderdag 14 september 2023

09:00-13:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€ 650
(Per persoon. Exclusief BTW, inclusief lunch en boek)
Contact
  • Al meer dan 10 jaar ervaring
  • Meer dan 1.000 deelnemers per jaar
  • Trainers uit wetenschap en praktijk

Masterclass Idealisme in de praktijk

Weet jij wat de optimale route is om de belangen van je organisatie te behartigen en ze tegelijkertijd synchroon te laten lopen met je idealen en de transitieopgaves waar de samenleving voor staat? En hoe je meer invloed krijgt in een complexe, maar ook onvoorspelbare omgeving?

Marianne Thieme, medeoprichter van de Partij voor de Dieren en duurzaamheidsconsultant, heeft jarenlange ervaring in het nastreven en transformeren van idealen en deze omzetten in daadwerkelijke veranderingen. In de Masterclass deelt zij haar expertise over de relatie tussen idealisme, realisme en activisme, en hoe je deze krachtig kunt inzetten voor verandering.

De Masterclass is interactief. Er is volop ruimte voor de beantwoording van vragen als: Waar loop je tegen aan? Wat speelt er? Hoe ga je om met tegenkrachten of vastgeroeste (denk)patronen binnen de eigen organisatie en hoe wend je je invloed aan voor verandering? Doordat de Masterclass wordt gegeven in kleine groepen is er voldoende ruimte voor break-outs en eigen inbreng.

Wat je leert in de Masterclass:

  • Leer hoe je de koers van je organisatie kunt beïnvloeden zonder concessies te doen aan jouw idealen.
  • Ontdek hoe om te gaan met tegenkrachten en vastgeroeste denkpatronen, en ontdek hoe je jouw invloed strategisch kunt aanwenden voor een positieve impact.

Deze Masterclass is bedoeld voor public affairs-professionals en beleidsmedewerkers die graag de volgende stap (mee) willen maken en deze willen helpen zetten. De huidige crisissen, met daarbij de val van Kabinet Rutte IV, vragen om (duurzame) veranderingen en oplossingen. Doe jij mee?

Hoe groot is de groep?
We werken meestal met relatief kleine groepen van ongeveer 5 tot 10 deelnemers zodat er ruimte is voor break-outs en casus-inbreng.
Hoe en wanneer vindt facturering plaats?
Bij de aanmelding kun je aangeven waar de factuur heen moet, en wat een eventueel referentienummer is. De factuur wordt voorgaand aan de Masterclass naar dit adres verzonden.
Wie is de trainer?
Marianne Thieme geeft deze masterclass. In 2002 stond zij aan de wieg van de Partij voor de Dieren. Na het verlaten van de Tweede Kamer in 2019 heeft zij niet stilgezeten. Zo is zij spreker en publicist, eind 2022 verscheen haar boek ‘Vasthouden aan jouw idealen’, is zij onder andere actief in de Raad van Toezicht van Greenpeace en werkt zij als duurzaamheidsconsultant bij Elemental in Amsterdam.
Moet ik de Masterclass voorbereiden?
Nee, er is geen voorbereiding nodig. Bij meerdaagse Masterclasses wordt veelal wel gewerkt met huiswerk opdrachten.

Marianne Thieme - Trainer

Heb je vragen over de Masterclass?
Onze programma manager helpt je graag verder!

Neem contact op

donderdag 14 september 2023

09:00-13:00
Benoordenhoutseweg 88, Den Haag
€ 650
(Per persoon. Exclusief BTW, inclusief lunch en boek)
Contact