EVENT AGENDA

Jouw invloedrijke pen: columns en blogs schrijven

Persoonlijk, to the point, actueel – een column kan het verschil maken. In de politieke discussie, in het maatschappelijk debat, richting je achterban. Een column kan context bieden, focus geven, agenderen of een podium zijn voor een kritische beschouwing. Maar hoe krijg je zoveel punten in een korte tekst?

Aan de hand van voorbeelden van bekende columnisten gaan we aan de slag met verschillende soorten columns, die allemaal een andere snaar raken. In deze cursus leer je je eigen stem als columnist te vinden, waarbij je ook kritisch en diepgaand leert kijken naar het werk van anderen. Hierbij houden we ook rekening met de motivatie voor het schrijven van de column, het medium en link met je eigen organisatie.

Wat kun je verwachten?
Tijdens deze cursus krijg je wekelijks korte opdrachten, die je kunt laten lezen door je medecursisten en van feedback worden voorzien door de docent. Tijdens de wekelijkse online bijeenkomsten bespreken we gezamenlijk de geleerde lessen. Ook is er ruimte allerhande andere vragen op schrijfgebied te stellen. We sluiten af met een live pizzasessie, waar we ervaringen delen en natuurlijk de beste columns bespreken.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag effectief columns met impact wil leren schrijven. Ervaring is niet nodig.

Data
De workshops worden online gegeven in september, oktober en november, van 19.30 tot 21.00 uur. Na elke workshop krijg je een opdracht. Je geeft feedback aan medecursisten, maar ook jouw werk wordt natuurlijk gelezen. Alles om het beste uit jezelf te halen. We sluiten af met een live pizzasessie; die dag beginnen we daarom een uur eerder.

Dat betekent dat de workshops op de volgende data zullen plaatsvinden:

  • Online: 22 september 2022, 19.30 – 21.00 uur
  • Online: 6 oktober 2022, 19.30 – 21.00 uur
  • Online: 20 oktober 2022, 19.30 – 21.00 uur
  • Online: 17 november 2022, 19.30 – 21.00 uur
  • Live bij de Public Affairs Academie in Den Haag: 24 november 2022, 18.30-21.00 uur

Docent
Anne van den Dool is tekstschrijver, auteur en journalist. Ze is romanauteur en dichter bij Querido, waar zij debuteerde met de roman Achterland. Ze publiceert met regelmaat in dagbladen en tijdschriften, waaronder NRC Handelsblad, Het Financieele Dagblad, Vrij Nederland en HP/De Tijd. Daarnaast verzorgt ze lezingen en workshops.

De kosten
De kosten voor deze workshopreeks bedragen €550,- (excl. BTW). Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier. Mocht je met verschillende collega’s deelnemen, dan krijgt elke volgende deelnemer 10% korting. Neem voor meer informatie contact met ons op.

[contact-form-7 id=”6362″ title=”Responsief aanmeldformulier | Workshop De invloed van je pen, columns en blogs – vanaf 22 september 2022″]