EVENT AGENDA

Invloed in public affairs

Wie in de boeken duikt, zal bij alle definities van public affairs het woord ‘invloed’ tegenkomen. Of het nu gaat om direct effect op beleid, het optrekken met andere stakeholders of het sturen van de publieke opinie; invloed is een sleutelbegrip. Toch wordt zelden antwoord gegeven op de vraag hoe invloed in public affairs er precies uitziet. Tijd om dat gesprek eens te starten! Dat doen we met veel plezier tijdens de webinar ‘Invloed in public affairs’.

De webinar staat onder leiding van Marielle van Oort, die als senior adviseur public affairs het begrip invloed vanuit verschillende kanten heeft benaderd. Tijdens de webinar zal Marielle mede putten uit de bevindingen van Dauphine Sulzer, die als onderzoeksstagiaire bij de Public Affairs Academie al enkele maanden onderzoek doet naar invloed en beïnvloeding in public affairs. Gezamenlijk hebben zij aan de hand van ervaring, een uitgebreide literatuurstudie en een groot aantal interviews met relevante stakeholders gekeken naar de verschillende manieren van kijken naar invloed in public affairs. Wat voegen deze verschillende perspectieven toe aan de definitie van invloed? Hoe verhoudt invloed zich tot macht? En hoe vergroot je je invloed? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde tijdens deze webinar.

Opzet
Aan het begin van de webinar gaan we vanuit een aantal wetenschappelijke disciplines in op verschillende theoretische perspectieven op het concept invloed. Wat leert bijvoorbeeld de psychologie, communicatiewetenschap of bestuurskunde ons over beïnvloeding? Vervolgens kijken we, aan de hand van de ervaring Marielle als wel de door Dauphine geïnterviewde professionals, naar thema’s die PA-professionals herkennen als belangrijkste ingrediënten van invloed. In hoeverre overlappen deze thema’s met de theorie? Wat valt op? Ten slotte gaan we in op misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf als PA-professional kunt stellen: hoe vergroot je je eigen invloed? Aan de hand van jouw vragen gaan we via de chat het gesprek aan over jouw invloed!

Binnenkort publiceren we bovendien een nieuwe publicatie over het thema invloed. Bij deelname aan deze webinar ontvang je deze publicatie na verschijning geheel kosteloos.

Aanmelden en meer informatie
Deelname aan deze webinar kost €40,- (exclusief btw). Je kunt je aanmelden via deze link. Vragen? Neem contact met ons op via info@pa-academie.nl of 070 32 42 765.